h

Buurten in de Buurt: Lindenheuvel

18 juni 2008

Buurten in de Buurt: Lindenheuvel

“Goedemiddag. Mag ik u namens de SP de ZO-krant aanbieden? En mag ik u eens vragen: hoe bevalt het u hier in deze buurt?”. Op deze manier zijn een zevental SP-ers, in gezelschap van SP Tweede Kamerlid Emile Roemer, op zaterdag 7 juni de Geleense wijk 'Lindenheuvel' ingetrokken. Dit gebeurde in het kader van ‘Buurten in de Buurt’, het grootste wijkonderzoek van Nederland.

Emile Roemer bezoekt Lindenheuvel
Emile Roemer in gesprek.

De bewoners van Lindenheuvel - specifiek de Bloemenbuurt - geven aan met veel plezier in hun buurt te wonen. De meeste mensen wonen er ook al heel wat jaren! Er is een grote onderlinge samenhang. "Ik weet hier gelukkig wie mijn buren zijn en als er iets is kunnen we dat bespreken. Het is gewoon een beetje geven en nemen!" aldus een tevreden buurtbewoner.

 Andy

Natuurlijk zijn er ook in de bloemenbuurt zaken die beter zouden kunnen. Zo zijn er plaatsen waar vaak te hard gereden wordt. "Er spelen hier veel kinderen. Veel automobilisten houden zich niet aan de 30-kilometer grens. Het is wachten tot dat een keer mis gaat". Verder zou op een aantal plaatsen het groenonderhoud beter kunnen, is er hier en daar sprake van overlast door hondenpoep en geven veel buurtbewoners aan een speelplek voor de kinderen te missen.

 Jeroen

U bent hier