h

Molenbeek in actie

14 november 2008

Molenbeek in actie

Raamposters
Precies een week geleden startte de SP afdeling Sittard-Geleen de actie 'Groeten uit Molenbeek' in de Sittardse wijk Molenbeek. Inmiddels zijn al talloze actiekaarten ingevuld en verstuurd en zijn op steeds meer plaatsen raamposters zichtbaar.

"De actie is binnen een week tijd flink gaan leven onder de buurtbewoners", aldus afdelingsvoorzitter Andy Dijkstra. "Vooral na het verschijnen van het krantenartikel op maandag 10 november, begonnen er steeds meer raamposters te verschijnen. Een aantal buurtbewoners zijn daarop ook in actie gekomen. Zo haalde een bewoner in zijn straat ruim 60 ingevulde actiekaarten op en hielpen een aantal bewoners met het huis-aan-huis verspreiden van het gekopieerde krantenartikel".

Het enthousiasme van de buurtbewoners werd verder aangewakkerd toen op dinsdag 11 november enkele Vixia-medewerkers begonnen met het opruimen van de rotzooi rondom de leegstaande garageboxen. Toen op woensdag ook de firma Hamanz een start maakte met het opruimen van achtergebleven bouwmaterialen en er een aantal vrachtauto's met (schone) grond Molenbeek binnenreden en begonnen met het opvullen van de gaten, begonnen veel buurtbewoners hoop te krijgen. Helaas is het sinds deze woensdag weer oorverdovend stil wat betreft de opruimactiviteiten. Wij gaan er vooralsnog vanuit dat de activiteiten weer met spoed hervat zullen worden. De bewoners zijn, net als de SP, vastberaden om datgene gerealiseerd te krijgen waar men in deze buurt recht op heeft.

Opruimen garageboxen 023
Medewerkers Vixia starten met de opruimwerkzaamheden rond de leegstaande garageboxen...

Opruimen garageboxen 03
...een flinke klus...

Opruimen garageboxen 01
...waarbij aardig wat materieel wordt ingezet!

Opruimen Achtergebleven Bouwmaterialen
Firma Hamanz start met het opruimen van de achtergebleven bouwmaterialen.

Grond 01
De eerste vrachten met schone grond...

Grond 02
...waarmee de vele gaten in Molenbeek moeten worden gevuld.

U bent hier