h

Start actie Molenbeek: TOT HIER EN NIET VERDER! SCHOON HEEL EN VEILIG.

8 november 2008

Start actie Molenbeek: TOT HIER EN NIET VERDER! SCHOON HEEL EN VEILIG.

De SP Sittard-Geleen is in de herstructureringsbuurt Stadbroek / toekomstig Molenbeek geweest om eens te horen hoe het wonen in deze buurt bevalt. Naar aanleiding van deze gesprekken hebben we in samenwerking met bewoners een actie opgezet. In de hele buurt hebben we posters uitgedeeld met de tekst: TOT HIER EN NIET VERDER ,SCHOON HEEL EN VEILIG. Met zestien SP-ers sterk hebben wij wederom huis aan huis aangebeld. Ook werden er actiekaarten uitgereikt met de tekst 'Groeten uit Molenbeek'.


De bewoners kampen jarenlang met een verziekte sfeer, grote leegstand, brandstichtingen en vergaande verloedering. De gemeente heeft concrete toezeggingen gedaan om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren en de verloedering te bestrijden. Buurtbewoners zijn de loze beloften spuugzat en zullen hun ongenoegen middels een kaartenactie “Groeten Uit Molenbeek” en posters kenbaar maken aan het adres van Burgemeester Sjraar Cox, die verantwoordelijk stadsdeelmanager voor de wijk Stadbroek is. Doel van de actie is om de gemeente op te roepen op korte termijn daadkrachtig én samen met de buurtbewoners in de wijk aan de slag te gaan.

Buurtbewoners roepen de gemeente concreet op om de volgende zaken aan te pakken:

  • Het opruimen en (tijdelijk) inrichten van braakliggende terreinen
  • Bestrijding van illegale afvaldump
  • Het openstellen van reeds aangelegde wegen
  • Het creëren van een veilige speelplekken voor (klein)kinderen
  • De buurtbewoners hebben foto’s van hun wijk gemaakt die tekenend zijn voor de enorme achterstand in de wijk waardoor duidelijk te zien is dat er nog geen sprake kan zijn van een veilige en leefbare omgeving.

    U bent hier