h

Gemeente informeert bewoners Molenbeek

23 december 2008

Gemeente informeert bewoners Molenbeek

Met een nieuwsbrief voor Molenbeek, Stadbroek en Vrangendael, heeft de gemeente Sittard-Geleen deze week de bewoners van deze wijken geïnformeerd over de ontwikkelingen in hun buurt. In deze nieuwsbrief wordt vermeld dat dit geen eenmalige actie is, maar dat de gemeente de bewoners zal blijven informeren. Hiermee geeft de gemeente gehoor aan de oproep die veel buurtbewoners -mede door het opsturen van de actiekaarten- hebben gedaan. Een eerste stap in de juiste richting!

Een groot gedeelte van de nieuwsbrief is geweid aan de leefbaarheid in de genoemde wijken. Er komt -op verzoek van bewoners- extra verlichting op donkere plekken in de buurt. Aan de westzijde van de Tudderenderweg zal men in het voorjaar van 2009 de bouwwerkzaamheden hervatten. Hier worden onder andere een aantal huurwoningen gerealiseerd. De braakliggende terreinen aan de oostzijde van de Tudderenderweg zullen op termijn ook bebouwd gaan worden. Begin 2009 zullen de overgebleven gaten gevuld en ingezaaid worden, waarna hier eindelijk gespeeld kan gaan worden!

Tenslotte haalt men de punten 'zwerfafval' en 'veiligheid' aan. De procedure hierin blijft als vanouds: het blijft een kwestie van melden. De ervaring van bewoners uit Stadbroek/Molenbeek is dat hier tot dusver vaak geen actie op werd ondernomen. Twee jaar wachten op de reparatie van een lantaarnpaal is hierbij helaas geen uitzondering. Wij rekenen er op dat er vanaf nu na een melding ook daadwerkelijk gereageerd gaat worden en zullen hier actief op blijven toezien!

U bent hier