h

Buurten in de Buurt: Geleen

21 februari 2010

Buurten in de Buurt: Geleen

Buurten in de Buurt - Oud Geleen

Op zaterdag 20 februari jl was de SP Sittard-Geleen op bezoek in Geleen om daar te 'Buurten in de Buurt'. De gewone activiteiten van de SP lopen in campagnetijd immers gewoon door... Startpunt deze dag was de Eloystraat.

Over het algemeen zijn de mensen in en rond de Eloystraat zeer tevreden over hun buurt. Met name het vele groen in de buurt wordt erg gewaardeerd. Van oudere bewoners kregen we regelmatig te horen dat ze de saamhorigheid van vroeger missen. "De mensen hebben nog maar zo weinig tijd. Je loopt niet meer zomaar bij elkaar naar binnen", aldus een van de bewoners. "Verder wonen we hier erg fijn. En dan te bedenken dat ze deze huizen ooit wilden gaan slopen!".

Verder hoorden we klachten over de staat van de stoep, met name in de Antoniusstraat. De bomen werken hier de stoeptegels flink omhoog, wat de stoep niet goed begaanbaar maakt. Ook over de brandgang aan de achterzijde van de woningen aan de Eloystraat ontvingen we enkele klachten. "Sinds hier verlichting is aangelegd, hebben we enorm veel last van graffiti".

Graffiti Brandgang Eloystraat

Tenslotte een mooie opmerking van een van de bewoners. "Vroeger liep de burgemeester hier door de straat, op weg naar het gemeentehuis. Hij maakte altijd even een praatje. Fijn was dat. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer, alhoewel... jullie zijn er nu wel!". En zo is dat!

U bent hier