h

Buurten in Sanderbout

22 juli 2010

Buurten in Sanderbout

Buurten in Sanderbout 01
Dinsdag 20 juli bracht de SP Sittard-Geleen weer een bezoekje aan Sanderbout, een wijk waar het altijd gezellig 'buurten' is. De SP-ers werden ook dit keer weer erg gastvrij ontvangen door de Sanderbouters!

Sanderbout is een wijk waar de plannen voor herstructurering steeds concretere vormen aan beginnen te nemen. De bewoners van Sanderbout knokken al tijden voor een gelijkwaardige samenwerking met de andere partners (woningcorporatie, gemeente en provincie) in dit proces, iets wat tot op heden nog niet gelukt is. De SP steunt de bewoners hierbij van harte: een buurt is immers van en voor bewoners. Ingrijpende besluiten, zoals een wijkvernieuwing, mogen daarom nooit over de hoofden van bewoners heen worden genomen!

Buurten in Sanderbout 02

Veel bewoners gaven aan zich zorgen te maken over de plannen voor hun buurt. "Ik woon hier al mijn hele leven en nu moet ik maar zien of ik hier kan blijven", aldus een bewoonster. "We mogen hier zeggen wat we van de plannen vinden, maar dat is toch geen samenwerking? We willen meepraten over de plannen voor onze buurt!".

Samenwerking bij wijkvernieuwing Sanderbout!
Buurten in de Buurt: Achtbunder
Buurten in de Buurt: Sanderbout

U bent hier