h

Tocht en vocht in Sanderbout

18 oktober 2012

Tocht en vocht in Sanderbout

Eén op de drie woningen woningen in en rond de Rozenstraat in Sanderbout kampt met tocht en/of vochtproblemen. Dit is de uitkomst van een buurtenquête die de SP onlangs huis-aan-huis heeft uitgevoerd.

Naar aanleiding van enkele klachten over vocht en tocht in huizen in de Rozenstraat, heeft de SP een buurtonderzoek uitgevoerd onder alle bewoners van huizen in de omliggende straten. Bij dit onderzoek kwam naar voren dat er in een groot aantal woningen problemen zijn met tocht en vocht. De SP is geschrokken van deze uitkomst en zet daarom een vervolgactie op.

In veel gevallen worden de klachten van bewoners niet voldoende serieus genomen door verhuurder ZoWonen en blijft een oplossing dus achterwege. De SP is van mening dat ZoWonen zijn uiterste best moet doen om het woongenot van al haar huurders te garanderen. Als huurders klachten hebben gemeld, moet ZoWonen dat snel en afdoende afhandelen. Helaas schort het hier vaak aan. Vooral nu de winter er aan komt vinden we dat iedereen er warmpjes bij moet zitten en niet alleen de veelverdienende directeur van ZoWonen!

Om het buurtonderzoek verder toe te lichten, heeft de SP alle bewoners van de onderzochte woningen uitgenodigd voor een actieoverleg. Op deze avond gaat de SP -samen met de bewoners- bekijken welke vervolgstappen genomen kunnen worden.

U bent hier