h

Nieuws uit 2007

23 december 2007

Ledenwerkgroep Stein gaat verder als 'Afdeling in Oprichting'

"Het partijbestuur van 7 december jl. heeft besloten om op jullie aanvraag en het advies van het bestuur van de afdeling Doesburg en de regiovertegenwoordiger de SP ledenwerkgroep Stein de status van afdeling in oprichting te geven. Gefeliciteerd daarmee! We weten dat er bij jullie sinds enige tijd leden actief zijn en beschouwen dit dan ook voor jullie als een bijzondere mijlpaal."

Lees verder
9 december 2007

SP opent meldpunt verhoging eigen bijdrage AWBZ

Meteen naar het meldpunt eigen bijdrage!

Veel bewoners van een AWBZ instelling hebben bericht gehad dat ze vanaf 1 januari een hogere Eigen Bijdrage moeten gaan betalen.
In 2003 is een nieuw eigen bijdrage systeem in de AWBZ ingevoerd. Het was toen al duidelijk dat dit enorme gevolgen zou hebben voor de koopkracht van inwoners van AWBZ instellingen. Daarom had de overheid de regeling voor mensen die in die tijd al in een instelling verbleven uitgesteld. Deze overgangsregeling stopt nu. Dat leidt tot forse onrust en problemen.

Lees verder
25 november 2007

De Fundamenten Versterken

Van Nelle Ontwerpfabriek
Op zaterdag 24 november verzamelde zich in alle vroegte een -door ziekte enigszins uitgedund- groepje SP-ers op het station in Sittard-Geleen, allen uitgerust met een stapeltje congresstukken en allen met dezelfde bestemming: de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam! Om 7:12 vertrok de trein, op weg naar wat een enerverend en memorabel dagje zou gaan worden...

Lees verder
18 november 2007

Stein voert handtekeningenactie voor referendum

LWG Stein
De regering en een meerderheid van de Tweede Kamer dreigen een nieuw referendum over het nieuwe Europese verdrag te blokkeren. Een meerderheid van de bevolking, bestaande uit zowel voor- als tegenstanders van het verdrag, wil zich kunnen uitspreken over het verdrag. Daarom is er in Stein een start gemaakt met het verzamelen van handtekeningen voor deze Nationale Petitie voor een nieuw referendum.

Lees verder
18 november 2007

SP schilderijen Toon Hermans horen thuis in Sittard

Op 25 november zullen een groot aantal schilderijen van Toon Hermans worden geveild door Veilinghuis Christie ’s in Amsterdam. Gezien het feit dat Toon een artiest van en voor het volk was en daardoor nog steeds als boegbeeld geldt voor Limburg in het algemeen en Sittard in het bijzonder, hebben de SP Limburg en de SP afdeling Sittard-Geleen onlangs het volgende persbericht verstuurd.

Lees verder
31 oktober 2007

Algemene Ledenvergadering kiest nieuw afdelingsbestuur

Op 30 oktober heeft de Algemene Ledenvergadering van de afdeling Sittard-Geleen een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Hiermee werd de voordracht van kandidaat-bestuursleden vanuit het zittende bestuur bekrachtigd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier