h

Verloskundige zorg

13 februari 2014

Handen af van onze Spoedeisende Hulp!

CZ en VGZ zijn van plan de Spoedeisende Hulp binnen Orbis te sluiten en de Intensive Care uit te kleden tot een 'uitslaapkamer'. Dat staat in het regioplan dat beide zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben opgesteld*. Volgens de  SP is dit een schandalig plan, waarmee zorgverzekeraars om financiële redenen de bereikbaarheid en kwaliteit van zorg voor de inwoners van Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek de nek omdraaien.

Lees verder
20 september 2013

Raad steunt SP: verloskunde hoort in Sittard-Geleen!

De afdeling verloskunde van Orbis mag niet vertrekken naar Heerlen. De 24-uurs verloskundige zorg moet, omwille van de veiligheid en bereikbaarheid, beschikbaar blijven binnen het Orbis-ziekenhuis. De raadscommissie heeft hiertoe gisteravond unaniem een voorstel van de SP, om de Bestuurders van Orbis dringend op te roepen om af te zien van de voorgenomen plannen, gesteund.

Lees verder
1 juli 2013

Schrappen verloskundige zorg Orbis onacceptabel

De fractie van de SP in Sittard-Geleen is fel gekant tegen de sluiting van de 24-uurs verloskundige zorg in het Orbis-ziekenhuis. De aangekondigde sluiting is een onacceptabele verschraling van het zorgaanbod in onze gemeente en zal leiden tot onnodige gevaarlijke situaties voor moeders en kinderen.

Lees verder

U bent hier