h

Handen af van onze Spoedeisende Hulp!

13 februari 2014

Handen af van onze Spoedeisende Hulp!

CZ en VGZ zijn van plan de Spoedeisende Hulp binnen Orbis te sluiten en de Intensive Care uit te kleden tot een 'uitslaapkamer'. Dat staat in het regioplan dat beide zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben opgesteld*. Volgens de  SP is dit een schandalig plan, waarmee zorgverzekeraars om financiële redenen de bereikbaarheid en kwaliteit van zorg voor de inwoners van Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek de nek omdraaien.

SP fractievoorzitter Marleen van Rijnsbergen: "De zorg in Sittard-Geleen dreigt in rap tempo te worden afgebroken. Eerst de 24-uurs acute verloskundige zorg en nu de totale spoedeisende hulp. Wat overblijft is een uitgekleed ziekenhuis, wat nota bene te boek staan als het ziekenhuis van de 21e eeuw. Dit schandalige plan is een regelrechte aanval op de bereikbaarheid en kwaliteit van zorg binnen Sittard-Geleen en is daarom onaanvaardbaar!"

Inmiddels heeft de SP vragen gesteld in Provinciale Staten en in de Tweede Kamer.

De SP steunt de petitie die inmiddels is gestart om de spoedeisende hulp te behouden in Sittard-Geleen. Teken de petitie hier.

 

* bron: www.zorgvisie.nl

Reacties

2 jaar geleden verdienden de zorgverzekeraars 750 miljoen,
vorig jaar verdienden ze 1,5 miljard.
nu willen ze de premie verhogen naar 200 euro per maand, per persoon.
wanneer hebben deze kankerlijers de hals vol, wanneer zijn ze tevreden?
, moet de eerste hulp dicht, zodat ze nog meer verdienen??

Zeer verontrustend om de belangrijkste diensten: spoedeisende hulp niet meer te willen verzorgen in Sittard-Geleen! Niet te geloven gewoon! Dit kan niet waar worden, punt uit.

Ze doen zelf hun nek omdraaien want alle mensen die dan te laat zijn op een SEH zijn ze als klant kwijt of ben ik dom ? Ieder patiënt die blijft leven betaald hoe dan ook hun inkomen dus...hoe dom zijn ze???
We gaan hoe dan ook Amerikaanse situatie's krijgen..zorg voor die gene die betalen kan ..de rest heeft pech

Reactie toevoegen

U bent hier