h

Orbis Medisch Centrum

5 maart 2014

Raad steunt SP: handen af van onze Spoedeisende Hulp!

De Spoedeisende Hulp binnen Sittard-Geleen moet behouden blijven. De gemeenteraad heeft hiertoe (bijna) unaniem een motie van de SP, D66 en Stadspartij aangenomen. Enkel Ton Raven van de Stadspartij stemde tegen. 

Lees verder
13 februari 2014

Handen af van onze Spoedeisende Hulp!

CZ en VGZ zijn van plan de Spoedeisende Hulp binnen Orbis te sluiten en de Intensive Care uit te kleden tot een 'uitslaapkamer'. Dat staat in het regioplan dat beide zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben opgesteld*. Volgens de  SP is dit een schandalig plan, waarmee zorgverzekeraars om financiële redenen de bereikbaarheid en kwaliteit van zorg voor de inwoners van Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek de nek omdraaien.

Lees verder
3 november 2009

'Hart voor zorg of hard voor zorg' II

Hart onder de riem
"Goedemiddag, mag ik u een hart onder de riem aanbieden?". Vrijwel niemand van de Orbis-medewerkers sloeg dit aanbod vanmiddag af! Al 10 maanden verkeert het personeel van Orbis in onzekerheid over hun baan. Deze schandalige situatie legt een enorme druk op de werkomstandigheden. Een snoephartje gaat deze situatie uiteraard niet veranderen. Wat hier nodig is, is een hart voor de zorg! Hoog tijd dus dat de regering zijn koers wijzigt en niet alleen welvaart, maar ook welzijn als prioriteit gaat stellen!

Lees verder
2 november 2009

Orbis: Hart voor zorg of hard voor zorg?

Hart_onder_de_riemOnlangs hebben medewerkers van Orbis voor de vijfde keer te horen gekregen dat de op handen zijnde reorganisatie is uitgesteld voor onbepaalde tijd. Het personeel verkeert nu al een klein jaar in onzekerheid en aan deze situatie zal voorlopig nog geen einde komen. Daarom zal de SP Sittard-Geleen op dinsdag 3 november a.s. onder het motto 'Orbis: hart voor zorg of hard voor zorg' haar solidariteit betuigen met de medewerkers van Orbis.

Lees verder
4 oktober 2009

SP verbijsterd over graaigedrag van voormalige Orbis-top

De SP Sittard-Geleen is verbijsterd over het graaigedrag van voormalig Orbis-topmannen Ludo Jansen en Guus Broos. "De schaamteloosheid waarmee deze heren tot op de laatste cent hun premies en regelingen opeisen, is misselijkmakend!" aldus SP-er Marleen van Rijnsbergen. "Eerst richt je een puinhoop aan, vervolgens vertrek je vlak voordat de eerste barsten zichtbaar worden en tenslotte eis je een grote zak met geld. Onbegrijpelijk, schaamteloos en schandalig! Ondertussen wacht het personeel van Orbis al zo'n 10 maanden op duidelijkheid over hun baan...".

Orbis Broos Graaien

Lees verder
31 augustus 2009

SP: steun voor medewerkers Orbis

Onze Zorg
Afgelopen vrijdag debatteerden Provinciale Staten over de situatie bij Orbis. De in problemen gekomen zorgorganisatie moet op korte termijn honderden mensen ontslaan. Voor het sociaal plan is een lening van 20 miljoen euro nodig, de provincie heeft een garantstelling van 5 miljoen euro voor deze lening afgegeven. De SP heeft ingestemd met de garantstelling, wel was de partij zeer kritisch over het wanbestuur van voormalige bestuurders van Orbis en de voorwaarden die aan de garantstelling werden gesteld.
Lees verder...

Lees verder
22 juli 2009

SP: Geen fusie Orbis en Atrium

Orbis CZ
De SP in Provinciale Staten zet vraagtekens bij de garantstelling die de provincie Limburg aan Orbis wil afgeven. Aanleiding hiervan is de voorwaarde voor 'onomkeerbare samenwerking' die de provincie aan de garantstelling verbindt.

Lees verder
1 juli 2009

Zorg vraagt om daadkracht

Ruim drie maanden geleden kondigde Orbis een enorme reorganisatie aan, die noodzakelijk was om de noodlijdende zorginstelling overeind te houden. Sindsdien veegt de landelijke overheid het eigen stoepje schoon door te stellen dat Orbis door eigen toedoen in deze situatie is beland en daarom niet hoeft te rekenen op hun steun. Men gaat hierbij echter wel heel makkelijk voorbij aan het feit dat men door zeer gebrekkig toezicht het debacle heeft laten ontstaan en daarmee grote medeverantwoordelijkheid kent.

Lees verder
19 juni 2009

Geachte heer Cox

Vandaag voerde de SP actie bij zorgverzekeraar CZ. De SP vindt het onacceptabel dat personeel en patiënten van Orbis en Atrium de dupe dreigen te worden van de grootheidswaanzin van de Orbis-top en de passiviteit van de landelijke overheid.

Om de landelijke overheid in beweging te brengen riep de SP de Burgemeester van Sittard-Geleen vandaag op om samen met zijn Collega-bestuurders in Parkstad en het Provinciehuis in actie te komen. In Heerlen deed de SP hetzelfde.

Lees verder

Pagina's

U bent hier