h

Raad steunt SP: handen af van onze Spoedeisende Hulp!

5 maart 2014

Raad steunt SP: handen af van onze Spoedeisende Hulp!

De Spoedeisende Hulp binnen Sittard-Geleen moet behouden blijven. De gemeenteraad heeft hiertoe (bijna) unaniem een motie van de SP, D66 en Stadspartij aangenomen. Enkel Ton Raven van de Stadspartij stemde tegen. 

In het voorstel krijgt het college de opdracht om Orbis waar mogelijk te ondersteunen om een volwaardige afdeling spoedeisende hulp in Sittard-Geleen te behouden. De bestuurders van het ziekenhuis gaan de komende tijd met de zorgverzekeraars om de tafel om de toekomst van -onder andere- de spoedeisende hulp te bespreken.

SP raadslid Marleen van Rijnsbergen: "De berichten over een mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp binnen Orbis heeft voor grote verontwaardiging gezorgd binnen Sittard-Geleen. En terecht! deze basisvoorziening moet binnen ons ziekenhuis behouden blijven! Naast de petitie, die massaal ondertekend is, moet een volksvertegenwoordiging zich ook uitspreken tegen dit idiote plan en -op initiatief van de SP- is dit natuurlijk ook gebeurd. Dit betekent helaas nog niet dat de plannen van de baan zijn; we blijven de ontwikkelingen op de voet volgen."

Reactie toevoegen

U bent hier