h

Regioconferentie opwarmertje Congres

17 september 2006

Regioconferentie opwarmertje Congres

Vandaag, in de Oranjerie in Roermond, was één van de vele regioconferenties ter bespreking en verdere meningvorming over het concept- verkiezingsprogramma, na het eerst in de Algemene ledenvergaderingen te hebben besproken. Een zeer geslaagde dag, waar op een contructieve wijze meningvorming werd gedaan.

Na een inleidend verhaal van Tiny Cox, één van de programmacommissieleden, werd er overgegaan tot het geven van meningen die werden gedaan door de afgevaardigden van de afdelingen. Hier en daar werd er, in twee termijnen, een kritische noot gekraakt, maar over het algemeen toch wel positief ontvangen concept- verkiezingsprogramma.
Het werk wat de programmacommissie in een korte tijd heeft moeten verrichten werd als bewonderingswaardig ervaren door de aanwezigen. Een gediciplineerde en goed verlopen discussie, die uiteindelijk tot een bevredigend resultaat van inbreng door de afgevaardigden kon worden gezien. Daarna gaf Agnes Kant, ook één van de programmacommissieleden, een presentatie van de mogelijke kandidatenlijst voor de verkiezingen in november. Hier en daar ook een kritische noot, maar over het algemeen wel als positief ervaren wat de kandidaten betreft. In oktober is het dan aan het congres om het uiteindelijke verkiezingsprogramma en de kandidaten voor de Tweede Kamer vast te stellen. De regioconferentie was dan ook een opwarmertje van wat er tijdens het congres ongetwijfeld nog komen gaat. Daarna met zijn allen de verkiezingsstrijd in met hopelijk een mooie winst voor ons als SP.

U bent hier