h

De (ster)tomaat komt op in Echt-Susteren ... Een inspirerende avond

12 december 2006

De (ster)tomaat komt op in Echt-Susteren ... Een inspirerende avond

Op vrijdagavond 8 december vond er een eerste bijeenkomst plaats van SP-leden in Echt.

Ondanks het slechte weer was er een fantastische opkomst van SP-leden bij de eerste bijeenkomst in Echt. Ruim 40 % van alle leden vond het de moeite waard om het weer te trotseren. Dat belooft veel voor de nabije toekomst, waarin de oprichting van een eigen afdeling vorm gaat krijgen. Echt-Susteren en Maasgouw hadden aan het eind van de avond 5 nieuwe leden en er zullen er nog meer volgen.

De avond begon met een rondje voorstellen. En voor de zoveelste keer bleek dat het moeilijk is om een meer diverse groep mensen te vinden dan SP-leden. Van zeer jong (16 jaar) tot behoorlijk oud (in de 70), van laag tot hoog opgeleid, van goed gebekt tot stilletjes, van zelfbewust tot verlegen, het was allemaal aanwezig.

De hoofdgast van de avond, splinternieuw kamerlid Paul Lempens, was door drukke bezigheden iets verlaat, maar nog wel op tijd om een deel van het rondje voorstellen mee te maken. Daarna nam hij het woord.

Hij begon met vertellen wat een afdeling van de SP is en wat de bedoeling is.
Een afdeling is de zintuigen en de ledematen van de partij. Dat betekent dat de partij haar vertegenwoordigende werk voor de totale bevolking niet kan doen zonder dat ze gevoed wordt door wat de leden horen, zien en doorgeven. Daarnaast zijn de activiteiten die de leden organiseren en uitvoeren onmisbaar om de partij te laten zijn wat ze is: een vereniging van mensen die als doelstelling heeft een socialistische maatschappij te bevorderen waarin waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voor alle mensen vanzelfsprekend is.

Daarna vroeg Paul ons om te vertellen wat wij belangrijke dingen vonden om na te streven in onze (toekomstige) afdeling. Een hele waslijst volgde. Werk aan de winkel!
In de korte pauze werden onderling heel wat enthousiaste gesprekken gevoerd.

Na de pauze werd door Paul nader ingegaan op de gang van zaken bij het oprichten van een eigen afdeling.
Allereerst moet er een ledenwerkgroep komen. Als de werkgroep goed loopt is het mogelijk om binnen een paar maanden de officiƫle status afdeling in oprichting aan te vragen. Als deze afdeling na een half jaar voldoende heeft laten zien dat ze een zelfstandige status aankan, te beoordelen door de voorzitter van de oude afdeling, de regiobestuurder en de potentiƫle voorzitter van de nieuwe afdeling, dan wordt de nieuwe afdeling officieel zelfstandig.

De juiste weg is op 8 december ingeslagen, veel mensen meldden zich aan om aan de slag te gaan.

U bent hier