h

Het nieuwe bestuur stelt zich voor!

16 maart 2007

Het nieuwe bestuur stelt zich voor!

Op de algemene ledenvergadering van 2 maart j.l. is er door de aanwezige leden een nieuw afdelingsbestuur gekozen. De nieuwe bestuursleden stellen zich graag even aan u voor!

Nieuw bestuur
Van links naar rechts: Andre Beijer, Patricia Hendriks, Marc Buchner, Marleen van Rijnsbergen, Ilse Overmars. (Daan Prevoo was, in verband met de coalitiebesprekingen, helaas afwezig).

Marc Buchner, Voorzitter:
Geboren in ’s-Hertogenbosch en opgegroeid in Brabant dacht ik op een gegeven moment dat ik mijn capaciteiten wel op een nuttige manier voor de samenleving kon besteden. Namelijk door van mij hobby mijn ‘werk’ te maken. Daarom ben ik sinds 2002 lid van de SP en actief voor de afdeling Bergen op Zoom. In 2005 verhuisd en sinds 2006 actief binnen de afdeling Sittard-Geleen. Mijn persoonlijke doel is het om de afdeling zo te organiseren dat de ze wortelt in Sittard-Geleen en in 2010 klaar is om aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen.

Marleen van Rijnsbergen, Organisatiesecretaris:
Geboren in het Twentse Enschede, getogen in het Brabantse helmond en zo’n 14 jaar geleden neergestreken in Sittard. Ik ben getrouwd met Andy, heb twee zoontjes en ben 24 uur per week werkzaam als IT-consultant. Een aantal jaar geleden ben ik lid geworden van de SP omdat ik vind dat het in Nederland veel beter en menselijker kan en moet! Daarom ben ik sinds november actief binnen de afdeling Sittard-Geleen en sinds twee maart organisatiesecretaris binnen het nieuwe bestuur.

Patricia Hendriks, Penningmeester:
Even voorstellen: Patricia Hendriks, penningmeester voor de SP in het nieuwe bestuur.
Ik ben iemand die slecht tegen onrecht kan en zich graag wil inzetten voor de mensen die dat het hardst nodig hebben in onze samenleving! Waarom ik penningmeester ben geworden? Het geld moet natuurlijk goed geregeld worden maar vooral omdat je ermee kunt investeren in mensen dmv akties en projecten.
Kortom ik ben van plan mijn gezicht te laten de komende tijd en daarmee ook het gezicht van SP Geleen-Sittard!!

Daan Prevoo, Bestuurslid:
Woonachtig in Sittard en werkzaam als zelfstandig projectmanager en adviseur in de sector welzijn & cultuur. Op 7 maart werd ik, als nummer 6 op de kandidatenlijst van de SP, gekozen als lid van de Provinciale Staten. Mijn doel is om een bijdrage te leveren aan het profileren van de SP, zowel binnen Limburg als binnen de afdeling Sittard-Geleen.

Andre Beijer, Bestuurslid:
Er was eens; Ik ben getrouwd, vader van 2 zonen en woon in Limbricht. Ik werk al 28 jaar op DSM waar ik in de OR en verschillende werkgroepen heb gezeten. Mijn hobby’s zijn de vijver en vrijwilligerswerk. Ik heb me 3 jaar voor de SOS Telefonische Hulpdienst ingezet als vrijwilliger. Verder heb ik 15 jaar voor het CNV werk verricht, van kaderlid tot aan het landelijk vakgroepbestuur van het CNV.
Waarom de SP: Ik heb jarenlang mensen begeleidt vanuit het CNV met verschillende problemen. In de meeste gevallen waren dat mensen die aan de onderste trede stonden van de ladder in onze samenleving. Ook vanuit de SOS THD ben ik in aanraking gekomen met een zeer kwetsbare groep en wel de ouderen en bijstandsmoeders. Er is heel veel ellende en wanhoop wat onder het vloerkleed wordt gehouden. Ik wil mij hierbij dan ook inzetten voor een maatschappij gebaseerd op menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit om zo de kwetsbaren onder ons tegemoet te komen met een helpende hand.

Ilse Overmars, Bestuurslid:
Ik ben Ilse Overmars, getrouwd met Frans, samen hebben we 3 kinderen.
Ik ben in 1964 geboren in Haarlem, als dreumes met mijn ouders naar Limburg (Beek) gekomen en woon nu 7 jaar in Stein.
Sinds augustus ben ik werkloos, omdat de afdeling binnen het bedrijf waar ik 10 jaar werkte de deuren sloot en er elders in het bedrijf geen plaats was.
Ik ben lid van de SP geworden omdat ik vind dat ik behalve commentaar leveren op de politiek beter mijn steentje kan bijdragen en mee kan werken aan een maatschappij waar minder ‘ikke-ikke-cultuur’ heerst.

U bent hier