h

Verwerking WMO aanvragen in gemeente Stein te traag.

12 september 2007

Verwerking WMO aanvragen in gemeente Stein te traag.

LWG Stein
[Persbericht]

Er zijn bij de SP veel klachten binnengekomen over de wachttijden voor een aanvraag tot ondersteuning van de WMO. Daarom heeft de ledenwerkgroep SP Stein dit aan de orde gesteld in de commissie Maatschappelijke Zaken van de gemeente Stein.

Een aanvraag moet binnen 8 weken worden afgehandeld, in Stein is het niet ongewoon dat een aanvraag 4 maanden blijft liggen, met als gevolg dat de wachttijden voor de aanvraag kunnen oplopen tot 8 maanden, aldus Ilse Overmars van de ledenwerkgroep SP Stein. Een en ander is door de wethouder Sociale Zaken bevestigd. De voorstellen van de SP aan de commissie om te komen tot een snellere afhandeling werden niet overgenomen.

De huidige wachttijden zijn uit menselijk oogpunt onaanvaardbaar, van ondersteuning om aan de maatschappij mee te doen is gedurende deze wachttijd geen sprake.
De SP wil dan ook alles in het werk stellen om de gemeente er toe te bewegen de wachttijd tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen. Hiervoor zal onder andere binnenkort een publieksactie worden gestart. Mensen met klachten over de WMO kunnen zich nu al melden bij: SP ledenwerkgroep Stein, p/a Woeringenstraat 33 of mailen naar: lwgSPstein@aol.nl

Overigens kunnen mensen die langer dan 8 weken moeten wachten op een beslissing daarover bij de gemeente een klacht indienen.

(Persbericht uitgegeven door Ledenwerkgroep Stein).

U bent hier