h

25 oktober: Actiedag terugtrekken troepen Uruzgan

13 oktober 2007

25 oktober: Actiedag terugtrekken troepen Uruzgan

Op 25 oktober komen de Europese ministers van defensie bij elkaar om de kwestie Uruzgan te bespreken. Dit is het ideale moment om onze tegenstem te laten horen! Op zoveel mogelijk plaatsen in het land (waarbij Noordwijk zelf natuurlijk niet mag ontbreken) worden avondwakes gehouden onder het motto ‘Geen Verlenging van de Missie in Uruzgan’. De SP afdeling Sittard-Geleen organiseert, in samenwerking met Groen-Links Sittard-Geleen, een avondwake op de Markt in Sittard op donderdagavond 25 oktober en roepen iedereen op hierbij aanwezig te zijn!

In plaats van 'wederopbouw' en 'veiligheid' heeft de NAVO-operatie de Afghanen juist meer geweld, armoede en onzekerheid gebracht. Van het totale budget voor de missie van vele honderden miljoenen gaat slechts een heel klein deel naar hulp, bijna alles gaat naar militaire middelen. Afgelopen weken hebben we massaal de fraaie beelden van 'wederopbouw' mogen aanschouwen tijdens o.a. het NOS-journaal, die ons getoond hebben dat er wel degelijk sprake is van militaire acties.

Wij pleiten voor internationale solidariteit en investering in ontwikkelingshulp, niet oorlogsvoering. Wij roepen op voor terugtrekking van de troepen en tegen een verlenging van de missie na augustus 2008.

Omdat het kort dag is moeten we snel actie ondernemen om een en ander te organiseren. Graag nodig ik jullie en je achterban, of vertegenwoordigers uit de regio, uit om deel te nemen aan deze actie. Dinsdag 16 oktober zal een actie-bespreking plaatsvinden op Leyenbroekerweg 105a te Sittard (achterzijde klooster) om 21.00 uur. SP afdelingen in Limburg die lokaal geen actie voeren nodigen we graag uit om deel te nemen aan deze actie.

Voor informatie omtrent deze actie kun je via e-mail contact opnemen met: Andy Dijkstra / Daan Prevoo of telefonisch: 046-4588450.

U bent hier