h

De Fundamenten Versterken

25 november 2007

De Fundamenten Versterken

Van Nelle Ontwerpfabriek
Op zaterdag 24 november verzamelde zich in alle vroegte een -door ziekte enigszins uitgedund- groepje SP-ers op het station in Sittard-Geleen, allen uitgerust met een stapeltje congresstukken en allen met dezelfde bestemming: de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam! Om 7:12 vertrok de trein, op weg naar wat een enerverend en memorabel dagje zou gaan worden...


Tot aan Weert verliep de treinreis voorspoedig. Vanwege werkzaamheden aan het spoor, werden we in Weert met bussen naar station Eindhoven vervoerd. Als we vooraf hadden geweten dat we -mede door een flink tekort aan bussen- ruim twee-en-een-half uur later in Eindhoven zouden arriveren...

Bus01

Om een lang verhaal kort te maken: toen het congres in Rotterdam van start ging, stonden wij -samen met de afvaardiging uit Heerlen en Landgraaf- ergens in Heeze te wachten op een monteur die onze bus zou komen repareren! Aan ieder nadeel kleeft echter een voordeel: de fundamenten binnen de regio 'Limburg-Zuid' zijn tijdens dit avontuur aardig versterkt!

Bus02

Na een uurtje of vijf(!!) arriveerden we eindelijk in Rotterdam.

Aankomst Rotterdam

Aangekomen in de Van Nelle Ontwerpfabriek, een van de mooiste industriele gebouwen binnen Nederland, zijn we de congreszaal binnengeslopen om het laatste gedeelte van de eerste termijn van de bespreking van het congresstuk mee te kunnen maken. Hierna volgde de pauze, waarin we onze stemkaarten voor de verkiezing van het nieuwe partijbestuur invulden, conform het besluit van de Algemene Ledenvergadering dd. 30.10.2007. (Alle door het zittende partijbestuur voorgedragen kandidaten worden gesteund).

Congres afscheid Marga

Na de pauze volgde de tweede termijn van de bespreking van de congresstukken, die werd afgeloten met de uiteindelijke stemming.
Op 30.10.2007 werd het congresstuk, op 3 amendementen (28/113/124) na, goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van de afdeling Sittard-Geleen. Tevens werd een amendement ingediend namens John Kuijpers (109). Dit amendement bleek niet door de gehele ALV gedragen te worden.
Amendement 28 en 124 zijn overgenomen door de congrescomissie en in stemming bekrachtigd door het Congres. Amendement 113 werd afgewezen door de congrescommissie en is daarop namens de afdeling door de congresafvaardiging ingetrokken. Amendement 109, ingebracht door John, werd op het congres in stemming gebracht, maar is afgewezen.

Congres stemming

De missie is volbracht: het congresstuk 'De Fundamenten Versterken' is een feit. De ervaring leert echter dat elke volbrachte missie het startsein is van een nieuwe. Een mooie missie, een belangrijke missie! Plannen zijn er om uitgevoerd te worden, congresstukken dienen te worden toegepast. Hier en nu, ook in Sittard-Geleen! Laten we daarom gezamelijk onze handen zo ver mogelijk uit de mouwen steken en vastberaden voortgaan op de reeds ingeslagen koers: de fundamenten versterken!


'Lees het verslag op SP.nl'
'Bekijk de amendementen'

U bent hier