h

SP op bezoek bij de voedselbank

27 november 2008

SP op bezoek bij de voedselbank

Met iets lekkers voor bij de koffie is SP Stein vanmiddag op bezoek bij de voedselbank in Urmond geweest.
Van deze voedselbank maken zo’n 20 gezinnen gebruik. De ontvangst is er naar goede Steinse gewoonte zeer hartelijk. Enthousiaste vrijwilligers hebben koffie met vlaai klaar staan voor eenieder die er binnenkomt. Voordat de koffiekan leeg is, staat er alweer verse koffie te pruttelen.

De mensen die er komen om het voedselpakket op te halen schuiven bijna allemaal aan aan de lange tafel die er staat.
Er wordt honderduit gekletst.
Het is er gewoon hartstikke gezellig.

De mensen in nood helpen ook elkaar waar ze kunnen, zo had een mevrouw kinderschoentjes bij zich voor een zwangere lotgenote.

De pakketten die de mensen ontvangen worden verzameld in het distributiecentrum in Landgraaf, van daaruit worden ze naar de voedselbanken in Zuid-Limburg gebracht. ’s Morgens gaan de vrijwilligers van voedselbank Urmond langs de lokale bakkerijen om brood op te halen.
Deze vrijwilligers zijn nu al bezig te zorgen dat al ‘hun’ gezinnen met kerst een echte kerstmaaltijd kunnen serveren. Een donatie van 100 euro wordt hiervoor gebruikt. De vrijwilligers kopen hiervan levensmiddelen die in de aanbieding zijn en gaan hiervoor zelfs naar verschillende supermarkten.

Op de vraag wat er nog ontbreekt antwoordden de vrijwilligers bijna in koor, ze willen veel meer geven, maar het ontbreekt aan daadwerkelijke hulp.
Behalve van enkele lokale bakkers is er te weinig steun in de vorm van goederen en voedsel. Er is voor de gezinnen voldoende brood, er is alleen niks om erop te doen.

Beste mensen,

Ook u kunt de voedselbank in Urmond helpen.
Zet u de helft van het kerspakket in de keukenkast totdat u het kunt weggooien?
Heeft u nog ongebruikt speelgoed staan?
Kunt u wel een paar euro missen?
Of geeft u liever houdbaar voedsel in blik, pot of pak?
Neem dan even contact op met de mensen van de voedselbank of met SP Stein, dan zorgen wij ervoor dat het in Urmond terechtkomt.
U zult er een hoop mensen blij mee maken.

Voedselbank Urmond

U bent hier