h

Gemeente treedt op bij sloop na brandbrief SP

10 september 2009

Gemeente treedt op bij sloop na brandbrief SP

De afdeling Handhaving van de gemeente Sittard-Geleen heeft gisteren snel gereageerd op de brandbrief die de SP per email verstuurde naar het gemeentebestuur. De SP had van bewoners van de Sittardse wijk Thienbunder diverse signalen ontvangen dat er tijdens sloopwerkzaamheden op onzorgvuldige wijze asbest werd verwijderd, met alle gezondheidsrisico's voor omwonenden en bezoekers van de nabijgelegen speeltuin van dien.

Protesten van omwonenden over de manier van asbestverwijdering in de Sittardse sloopwijk Thienbunder hebben gisteren geleid
tot ingrijpen van de afdeling handhaving van de gemeente. Op last van de gemeentelijke inspecteur werd het sloopbedrijf gesommeerd de gebruikelijke veiligheidseisen in acht te nemen, zoals het nat houden van asbest tijdens de sloopwerkzaamheden en het plaatsen van hekken. „Een volgende keer schromen we niet de sloop stil te leggen”, verzekert een woordvoerder van de gemeente. Dat is precies waar de lokale SP-afdeling het stadsbestuur in een brandbrief om had gevraagd. Volgens de partij is bij het slopen van asbesthoudende schoorstenen en dakplaten zeer onzorgvuldig te werk gegaan, met nota bene een speeltuin binnen handbereik. Het sloopbedrijf was gisteravond niet voor commentaar bereikbaar. „De regels zijn hier met voeten getreden. En ik kan het weten, want ik heb vroeger zelf in deze branche gewerkt”, reageert buurtbewoner Frank Kayer. „Hier zitten talloze kinderen in de speeltuin, terwijl het asbeststof ronddwarrelt. Dat pikken we niet.”

Bron: Dagblad De Limburger, 10-09-2009

U bent hier