h

SP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

27 oktober 2009

SP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Op donderdag 22 oktober stemden de leden van de Socialistische Partij (SP) afdeling Sittard-Geleen unaniem in met een deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Hiermee is de eerste deelname van de SP aan de verkiezingen in de tweede stad van Limburg een feit.

Stemming ALV

Tijdens de ledenvergadering werd Marleen van Rijnsbergen unaniem gekozen tot lijsttrekker. Onder haar aanvoering zal de SP aan de komende gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. De SP is van mening dat er een fris en nieuw elan in de gemeenteraad nodig is om strijdvaardig de komende periode met bezuinigingen aan te gaan. De SP heeft inmiddels de eerste tien kandidaten van de lijst compleet. Op 10 december zal het programma en de definitieve kandidatenlijst worden goedgekeurd door de leden. De SP denkt zeker drie zetels te gaan behalen.

Marleen van RijnsbergenLijsttrekker Marleen van Rijnsbergen (35) is sinds 16 jaar woonachtig in Sittard, is getrouwd en moeder van 3 zoons. In het dagelijks leven is zijn werkzaam als fractiemedewerker van de SP-fractie in de Provinciale Staten. Voorheen was zij werkzaam op de afdeling ICT van Orbis Medisch en Zorgconcern. De afgelopen jaren heeft Marleen zich actief ingezet voor de SP in Sittard-Geleen, in eerste instantie als organisatiesecretaris, tegenwoordig als algemeen bestuurslid. Zij was betrokken bij tal van acties, waaronder de actie in de Sittardse wijk 'Stadbroek' en onlangs bij de acties rondom Orbis.

U bent hier