h

"Laat die rijken de beurs maar eens trekken!"

21 oktober 2010

"Laat die rijken de beurs maar eens trekken!"

SP
De SP afdeling Sittard-Geleen was vanavond aanwezig in de centra van Sittard en Geleen. Met een stapel SP-flyers over de gevolgen van het nieuwe kabinetsbeleid gingen SP-ers in gesprek met voorbijgangers en van die mogelijkheid maakten veel mensen gebruik!

"Ik hoorde wat ze van plan zijn met de WSW. Hoe moet dat nou? Ik werk in de WSW en draag zo mijn steentje bij aan de economie. Ik kan niet werken in een gewoon bedrijf, want dat gaat veel te snel. Nu willen ze van mij af en dan wordt ik werkeloos. Moet ik dan in de bijstand?". Dit was vanavond een van de verhalen die we te horen kregen. Deze mevrouw was goed geïnformeerd: als de plannen van het kabinet doorgaan zullen 30.000 banen in de sociale werkvoorziening verloren gaan. Een schandalig plan, waar de SP inmiddels een actie tegen is gestart (zie: www.armoedewerktniet.nl).
Veel voorbijgangers maakten zich zorgen over het verdwijnen van sociale voorzieningen en over de groeiende tweedeling in de samenleving. Ook waren veel mensen boos over de bezuinigingen: "Wij moeten nu gaan betalen voor de crisis en we zijn het niet eens schuld. Laat die rijken de beurs maar eens trekken!".

U bent hier