h

Stichting Popmuziek Limburg passeert poppodium Fenix

30 oktober 2010

Stichting Popmuziek Limburg passeert poppodium Fenix

Elk jaar dingen talloze Limburgse popbands mee naar de felbegeerde hoofdprijs van de poptalentenjacht 'NU OF NOOIT': een plaatsje op het podium van Pinkpop. Tot op heden vonden de voorronden daarvan plaats in de belangrijkste Limburgse poppodia, waaronder Fenix in Sittard-Geleen. Tot grote verbazing van de SP worden de voorronden van NU OF NOOIT 2011 nu verplaatst naar lokale (horeca)voorzieningen.
Nu of Nooit

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) is een door de provincie Limburg volledig gefinancierde organisatie met als doel de ondersteuning, ontwikkeling en stimulering van de popcultuur in Limburg. Enkele dagen geleden presenteerde SPL de data en locaties van de belangrijke Limburgse poptalentenjacht NU OF NOOIT 2011, waarvan de winnaar Pinkpop mag openen. De SP was stomverbaasd over de lokatie van de voorronde die plaatsvindt in Sittard-Geleen; niet ons eigen poppodium Fenix, maar café Ernesto's zal deze keer voor dit doeleinde gebruikt gaan worden. En niet alleen in Sittard-Geleen heeft een vreemde verschuiving van lokatie plaatsgevonden. SPL heeft voor het eerst, na 21 jaar, besloten de zes voorrondes in 2011 niet te laten plaatsvinden op de kernpodia voor popmuziek in Weert, Venlo en Sittard-Geleen en in Heerlen, maar in lokale (horeca)voorzieningen die niet behoren tot de gemeentelijke of provinciale basisinfrastructuur voor popmuziek.

"Ruim een jaar geleden heeft de gemeente Sittard-Geleen haar ambities ten aanzien van popmuziek op papier gezet en hiervoor geld beschikbaar gesteld. Het is onbegrijpelijk dat Stichting Popmuziek Limburg, die haar geld van de provincie krijgt, nu ons eigen poppodium passeert!" aldus SP fractievoorzitter Marleen van Rijnsbergen. "Gemeenten en provincie moeten dit vreemde besluit zo snel mogelijk ongedaan maken!".

SP Initiatiefnota OORSTRELEND EN HARTVEROVEREND - Kwaliteit en diversiteit in de Nederlandse popmuziek

Schriftelijke vragen
SP Limburg: Stichting Popmuziek Limburg zet podia in de kou
SP Heerlen: Stichting Popmuziek Limburg zet Nieuwe Nor in de kou
SP Weert: SP wil voorrondes ´nu of nooit´ in de Bosuil houden
SP Venlo: SPL zet poppodium Perron_55 in de kou

U bent hier