h

Raad verkwanselt geld voor zorg

9 november 2012

Raad verkwanselt geld voor zorg

De 1,8 miljoen euro, die de gemeente Sittard-Geleen dit jaar overhoudt op de uitvoering van de WMO, wordt niet behouden voor de zorg. Tijdens de behandeling van de begroting in Sittard-Geleen, heeft de gemeenteraad een voorstel van de SP om dit geld te oormerken als WMO-geld verworpen. "De raad nam genoegen met de belofte van de wethouder dat hij zou onthouden dat er nog 1,8 miljoen zorggeld in de gemeentelijke spaarpot zit. Een wassen neus! Je kunt ook onthouden dat er een reep chocolade in de koelkast ligt, maar er bij thuiskomst achterkomen dat iemand hem al heeft opgegeten" aldus SP fractievoorzitter Marleen van Rijnsbergen.

Er wordt aan alle kanten keihard bezuinigd op thuiszorg. Juist daarom moet je zuinig zijn op iedere cent die je daar aan uit kunt geven! Helaas was er geen enkele andere partij die deze mening deelde. Een groot deel van het WMO-geld was al gereserveerd voor andere zaken en dat wilden zij graag zo houden. Sittard-Geleen gaat prat op haar sociale gezicht, maar heeft dit gisteren niet laten zien.

Omdat het overschot van 1,8 miljoen euro voor uitvoering van de WMO wordt toegevoegd aan de algemene reserve, kon de SP -als enige partij- niet instemmen met de begroting 2013.

Lees hier de volledige inbreng van de SP tijdens de begrotingsbehandeling

U bent hier