h

Handen Thuis Rutte!

9 april 2013

Handen Thuis Rutte!

Handen Thuis Rutte

Ruim 6000 mensen kwam zaterdag bijeen om te demonstreren tegen de plannen om de thuiszorg af te breken. Emile Roemer was erbij: ‘Ik laat mij graag horen tegen deze plannen, ze zijn kortzichtig en zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuiszorg nodig hebben.'

Ook SP raadslid Marleen van Rijnsbergen was aanwezig bij de demonstratie. "Bij deze idiote plannen van het VVD-PvdA kabinet om 100.000 thuiszorgmedewerkers op straat te zetten en een veelvoud van cliënten hun zorg af te nemen, kun je simpelweg niet thuis blijven zitten!" aldus van Rijnsbergen.

De actiegroep 'Wij zijn de Thuiszorg Westelijke Mijnstreek', waarvan de SP Sittard-Geleen deel uit maakt, heeft de afgelopen weken ruim 4400 handtekeningen verzameld tegen de onzalige plannen van het kabinet. Deze zijn, samen met nog zo'n 134.000 handtekeningen, aangeboden aan staatsecretaris van Rijn.

De komende tijd zullen de acties voor behoud van de thuiszorg in de Westelijke Mijnstreek worden voortgezet. De volgende landelijke demonstratie staat gepland op 8 juni.

U bent hier