h

Zo snel mogelijk debat over deal met PostNL

3 oktober 2013

Zo snel mogelijk debat over deal met PostNL

De SP Sittard-Geleen wil zo snel mogelijk een debat over de overeenkomst die de gemeente heeft gesloten met PostNL. Binnen deze overeenkomst worden mensen, eerst met behoud van uitkering en daarna via een contract met de gemeente, tijdelijk aan het werk gezet bij PostNL. De gevolgen van deze deal werden op 3 oktober j.l. In beeld gebracht tijdens een uitzending van Zembla.

In de uitzending van Zembla op 3 oktober j.l., worden door wethouder van Rijswijk en SP-raadslid Marleen van Rijnsbergen, de voors- en tegens van deze constructie naar voren gebracht. Van Rijnsbergen: "Al meer dan twee jaar knokt de SP voor duidelijke beleidskaders voor het werken met behoud van uitkering, toegespitst op de situatie in Sittard-Geleen. Het is te gek voor woorden dat deze kaders nog altijd niet op de raadsagenda hebben gestaan, maar dat de gevolgen nu op de landelijke TV worden uitgediept. De wethouder kan al ruim twee jaar zijn eigen gang gaan en allerlei deals sluiten, zonder dat de gemeenteraad hier zich op heeft. Ik ga er vanuit dat de uitzending van Zembla de gemeenteraad duidelijk heeft gemaakt dat beleidskaders een absolute noodzaak zijn: dit is immers haar bevoegdheid!".

De SP wil het debat voeren over de beleidskaders, inmiddels door de wethouder benoemd tot kerntaak binnen het sociaal domein, en de uitvoering hiervan, zoals bij PostNL. "Het is heel goed dat de gemeente de kansen op werk voor mensen in de bijstand wil vergroten, maar de deal met PostNL is wat de SP betreft een brug te ver! Het vernietigen van banen omwille van arbeidsparticipatie helpt ons op termijn geen steek verder en gaat ten koste van mensen!" aldus van Rijnsbergen.

U bent hier