h

Nieuwe invulling voor de Ligne

7 februari 2014

Nieuwe invulling voor de Ligne

De invulling van het in aanbouw zijnde complex De Ligne  (voorheen Dobbelsteen) moet worden herzien. Nog ruim voor de oplevering in 2016 overweegt de gemeente al om de bijbehorende parkeergarage aan te kopen en een deel van het complex te gaan huren voor 'gemeentelijke huisvesting', zo bleek uit een brief van het Stadsbestuur. "Er worden miljoenen over de balk gegooid  om leegstand te creëren en vervolgens blijkt er ook nog eens een gebrek aan ideeën te zijn over alternatieven voor de invulling van het gebouw", zegt SP lijsttrekker Marleen van Rijnsbergen.

De SP wil dat de gemeenteraad zich gaat herbezinnen op de invulling van De Ligne. Het complex met een overwegend culturele en educatieve functie, kost 115 miljoen euro, waaraan de gemeente tot nu toe al een aardige bijdrage heeft geleverd. De SP was en is nog steeds van mening dat je, gezien de huidige economische situatie en de grote leegstand van winkels in beide stadscentra, geen extra winkelruimten voor leegstand moet bijbouwen. De SP wil dat er naast het Filmhuis, Museum Het Domein en de bibliotheek ook moet worden gekeken of muziekschool Artamuse hier kan worden ondergebracht. "Op deze wijze koppel je een versterkend cultuurcluster aan studenten van Zuyd Hogeschool en de binnenstad", aldus van Rijnsbergen.

De SP wil ook dat er in De Ligne een zogenaamd 'Educentrum' wordt ondergebracht. Het Educentrum is een samenwerking tussen de gemeente en de grootste bedrijven binnen de gemeenten zoals Nedcar, DSM, Chemelot, Sabic en de Binnenhaven Terminal Born (BTB). In het Educentrum kunnen inwoners kennis maken met voor de gemeente belangrijke bedrijven, die op hun beurt laten zien wat ze doen middels educatieve projecten en demonstraties. Op deze manier wordt de verbinding tussen deze bedrijven en burgers versterkt. Het geheel zou volgens de SP kunnen worden gefinancierd uit een publiek-privaat fonds van de gemeente en deelnemende bedrijven.

Reacties

Ja ...ik zeg doen! super goed voorstel dat om invullig vraagd.
Uitgelezen kans om Sittard positief op de kaart te zeytten>

Nu er al zó veel gemeenschapsgeld in de Ligne is gepompt, moet het ook iets worden waar we wat aan hebben! Voor ambtenaren of wethouders  is vast nog wel een mooi plekje in het gemeentehuis te vinden: zo'n duur kantoor is werkelijk belachelijk!

Reactie toevoegen

U bent hier