h

Sluiten van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!

14 juli 2014

Sluiten van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!

De afgelopen weken is de SP in Sittard, Geleen en Born de straat op gegaan om handtekeningen te verzamelen tegen de kabinetsplannen om zo'n 800 verzorgingshuizen te sluiten. Dat de verontwaardiging over deze plannen groot is, blijkt uit de grote steun voor onze actie. "Mensen zijn boos over deze afbraakplannen, en terecht! Onze actie word op straat dan ook massaal gesteund", aldus afdelingsvoorzitter Andy Dijkstra.

Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingshuis waar ze veilig wonen en liefdevol verzorgd worden. Het kabinet wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen sluiten. Vanwege de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben.

Dat pikken wij niet! Deze plannen betekenen bovendien dat ouderen verplicht langer thuis moeten blijven wonen, terwijl er ook fors bezuinigd wordt op de thuiszorg. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. Hun werk wordt door het kabinet te grabbel gegooid.

De SP zal de komende weken nog vaker op straat te vinden zijn met de petitie tegen de sluiting van verzorgingshuizen. Online tekenen kan ook: kijk op https://sp.nl/zorg/verzorgingshuizen/

Reacties

Niet sluiten, wij worden ook oud

Reactie toevoegen

U bent hier