h

Zinloze fusie leidt tot verschraling zorg

14 juli 2014

Zinloze fusie leidt tot verschraling zorg

Bij het Atrium ziekenhuis in Heerlen is onlangs een bouwstop afgekondigd van drie maanden. De nieuwbouw van dit ziekenhuis dreigde te duur te wiorden, waardoor de bestuurders besloten een pas op de plaats te maken. De fusie met het Orbis ziekenhuis in Sittard-Geleen speelt hierbij ook een rol. De SP vreest dat de naderende fusie tot ernstige verschraling van de zorg leidt en roept op om dit zinloze traject te stoppen. Daarnaast moet de klinische verloskunde binnen Orbis behouden blijven!

Het Atrium overweegt haar investeringen in een Vrouw-Moeder-Kindcentrum af te blazen, om hiermee 12 tot 15 miljoen te besparen. “ En dit, terwijl net besloten is de klinische verloskunde van Sittard naar Heerlen te verplaatsen. Belachelijk! Het verplaatsen van dit specialisme kost bovendien nog eens zo’n 8 miljoen euro, geld wat gewoon aan goede zorg uitgegeven moet worden! Stop dus met dit zinloze traject en hou de verloskunde gewoon waar het hoort: dichtbij in de ziekenhuizen van Sittard-Geleen én Heerlen!” aldus SP fractievoorzitter Marleen van Rijnsbergen.

Zowel in de Tweede Kamer, de Provincie als in de Gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft de SP om opheldering gevraagd over de gang van zaken bij beide ziekenhuizen. “Deze waanzin moet gewoon stoppen! Er dreigt onnodig veel geld verspild te worden aan plannen die door zorgverzekeraars en banken worden bedacht, maar die niets te maken hebben met bereikbare en goede zorg.” aldus van Rijnsbergen.

Reactie toevoegen

U bent hier