h

Mad Science Limburg behoedt voor dreigend faillisement

22 september 2014

Mad Science Limburg behoedt voor dreigend faillisement

Afgelopen zomer werd de SP Sittard-Geleen benaderd door Mad Science, gevestigd in Sittard. Zij stelde de vraag of wij iets kunnen betekenen om de ontstane impasse met de belastingdienst mbt het BTW tarief wat zij moesten afdragen te doorbreken.

Wie of wat is Mad science?

Mad science is de grootste verstrekker van educatief en uitdagend science onderwijs van Nederland cq wereld. Ieder jaar komen miljoenen kinderen in aanraking met Mad Science en leren zij de kinderen de basisbeginselen van wetenschap en techniek. Hun missie; de nieuwsgierigheid van kinderen wekken met behulp van leuke, educatieve activiteiten. Zodoende een beter begrip voor wetenschap en techniek en de invloed daarvan op het dagelijks leven te stimuleren.

 

Wat was er aan de hand?

In het kort; educatie op het gebied van zang, dans, drama, beeldende vorming, muziek, handvaardigheid en knutselen aan personen jonger dan 21 jaar is vrijgesteld van BTW. Echter educatie op het gebied van wetenschap en techniek niet. Althans volgens de belastingdienst Heerlen. De belastingdienst Eindhoven zegt weer wat anders. Dit probleem speelt nu al jaren en de situatie voor Mad Science werd steeds neipender waardoor wetenschap en techniek in het (basis)onderwijs bijna de nek werd omgedraaid.

Het kabinet heeft de mond vol over wetenschap en techniek in het (basis)onderwijs maar uit de situatie van Mad Science blijkt
dat de uitvoerende instanties hier toch heel anders over denken. Twee belastingdiensten met twee verschillende opvatting deed ons besluiten om de casus van Mad science richting onze mensen in de Tweede kamer te dirigeren. Er was immers geen sprake van gelijkwaardigheid. Verder vinden wij dit een goed initiatief wat voor onze kinderen behouden moet blijven!

De SP Sittard-Geleen heeft contact opgenomen met onze 2e kamerfractie.  Farshad Bashir heeft schriftelijke vragen gesteld mbt verschillende inzichtenen standpunten. 

Onlangs kregen wij telefoon van Mad Science met de mededeling dat er positieve ontwikkelingen gaande zijn mbt hun casus en dat er na jaren van ongelijke behandeling met terugwerkende kracht eindelijk een eind komt. Hun dank is groot! Mede dankzij onze inzet blijft dit initiatief voor onze kinderen behouden en wordt er een lijn bij de belastingdienst getrokken.

U bent hier