h

Conservatief Sittard-Geleen verwerpt motie afschaffen jeugdloon 18+.

13 november 2015

Conservatief Sittard-Geleen verwerpt motie afschaffen jeugdloon 18+.

Foto: SP

Op donderdag 12 November heeft de raad in de raadsvergadering tegen de motie voor de afschaffing van het minimum jeugdloon vanaf 18+ van de SP en Stadspartij SGB gestemd. De jongeren afdeling van SP, ROOD Sittard-Geleen, heeft eerder deze week geflyerd bij de raadsvergadering om aandacht te trekken voor deze motie en de andere raadsleden te overtuigen om in te stemmen met de motie. GroenLinks en OPA overigens wel.

"Het lijkt dat de raad te weinig interesse heeft om samen met elkaar een statement te maken, voorbeeldfunctie te zijn als gemeente en op te komen voor de jongeren die voor haar gemeente werkt. Steden zoals ondere andere Amsterdam, Heerlen, Den Haag, Zwolle, hebben het goede voorbeeld al gegeven. Helaas is dat voor het grote aantal conservatieve grijze mannen en vrouwen in de raad van Sittard-Geleen niet belangrijk genoeg" aldus Mitch Josten, contactpersoon Rood Sittard-Geleen.

Rood Sittard-Geleen blijft actie voeren voor de afschaffing van het minimumjeugdloon vanaf 18+.

Reactie toevoegen

U bent hier