h

Schaamteloos! Niet gewerkt wel 65.000 graaien uit zorggeld

3 februari 2017

Schaamteloos! Niet gewerkt wel 65.000 graaien uit zorggeld

Zorgbestuurder Gerard Marinus zou per 1 januari beginnen bij Vivantes in Sittard-Geleen. Zijn aanstelling was al heel snel omstreden, omdat bij zijn sollicitatiegesprek zijn baas uit zijn vorige baan in de raad van toezicht zat. Die besliste mee of Marinus geschikt was. De ondernemingsraad en cliëntenraad vonden daarop dat er sprake was van vriendjespolitiek. Door de ophef besloot Marinus af te zien van zijn aanstelling. Maar zijn vorige baan was al vergeven en de handtekeningen waren gezet. En dus kreeg Marinus 65 mille cadeau. Nog steeds worden er constructies verzonnen om onder de Wet Normering Topinkomens uit te komen.

„Schaamteloos. De haren rijzen me hiervan te berge”, aldus fractievoorzitter SP Mark Hayen . Zonder ook maar een dag gewerkt te hebben, 65 duizend euro vertrekpremie gaat ten koste van zorggeld.

De SP wil dat het gemeentebestuur van Sittard-Geleen in woord en gebaar afstand neemt van de affaire. „Maar dergelijke oproepen worden bijna nooit beantwoord, maar dat belet ons niet om ze daar op aan te spreken. Ht is toch zorggeld wat in de zakken van een bestuurder beland en niet ten goede komt aan bewoners uit onze gemeente die behoefte hebben aan zorg”, zegt Mark Hayen

Reactie toevoegen

U bent hier