h

80% van de Baandert voor Behoud van Groene Hart

6 juli 2017

80% van de Baandert voor Behoud van Groene Hart

Foto: Juliet Boshouwers

Op woensdagavond 5 juli waren tientallen mensen uit de Baandert verzameld in het lokale gemeenschapshuis op de avond georganiseerd door het actiecomité "behoud het groene hart Baandert" en de SP.

 
Andy Dijkstra trapte de avond af in een volle zaal en vertelde het traject tot nog toe. De plannen liggen er dus om het groene hart goeddeels om te spitten voor nieuwbouw van het medisch centrum Baandert. De SP heeft een enquête georganiseerd om te peilen hoe dit voorstel leeft in de buurt. Bijna 80% van de buurt het hier totaal niet mee eens is. Sterker, de meeste bewoners wisten niet eens van de plannen totdat de SP de enquête hield door gewoon eens de vraag te stellen aan de deur.

Foto: Emil Jacobs
Let wel, er is geen bezwaar tegen nieuwbouw of uitbreiding van het medisch centrum an sich, maar wél tegen die locatie. Er zijn genoeg alternatieven en Sandy Kern van het actiecomité besprak er een aantal. Natuurlijk is het niet de taak van de buurtbewoners om alternatieven aan te dragen, daar mogen de betaalde ambtenaren van de gemeente zorg voor dragen. Het actiecomité gaat binnenkort naar de wethouder om de uitslag te presenteren en de vervolgstappen te bespreken.
Foto: Juliet Boshouwers
Hierna werd het 15 meter lange spandoek opgehangen en schreven de buurtbewoners een voor een hun handtekening op het spandoek om de boodschap kracht bij te zetten. Woordvoerder van het actiecomité, Sandy Kern: "ik ben erg blij met deze opkomst, samen staan we sterk en zorgen we ervoor dat het groene hart groen blijft!"
Foto: Juliet Boshouwers
Foto: Juliet Boshouwers
Foto: Juliet Boshouwers
Foto: Juliet Boshouwers
Foto: Juliet Boshouwers
Foto: Juliet Boshouwers

Reactie toevoegen

U bent hier