h

SP niet akkoord met voorstel toekomst schaats- en zwemvoorzieningen

15 december 2017

SP niet akkoord met voorstel toekomst schaats- en zwemvoorzieningen

Foto: SP

De SP heeft gisteren niet ingestemd met het raadsvoorstel ‘Toekomst schaats- en zwemvoorzieningen’.

Ivo Tillie: “Wij zijn van mening dat alle drie de zwembaden (Glanerbrook, Het Anker en De Hateboer) belangrijk zijn om inwoners in onze hele gemeente de mogelijkheid te geven dichtbij huis laagdrempelig aan beweging te kunnen doen. Daarnaast heeft gezamenlijk zwemmen ook nog een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie.”

In het raadsvoorstel staat dat er gekozen wordt voor één stedelijke voorziening en namelijk bij Glanerbrook. En er wordt onderzoek gedaan naar het openhouden van de andere zwembaden zonder financiële bijdrage van de gemeente. Zonder gemeentelijke bijdrage betekent dat die andere twee zwembaden of dicht gaan of te duur worden om nog laagdrempelig te kunnen zwemmen. De SP is altijd bereid om te betalen voor belangrijke buurt- en sportvoorzieningen, omdat wij vinden dat we moeten investeren in onze inwoners en minder in gebouwen.

Een aantal partijen bleef gisteren inzetten op het feit dat er nog onderzoek moet plaatsvinden. Maar uit ervaring weten wij dat na de verkiezingen zal blijken dat het onderzoek om Het Anker en De Hateboer open te houden niet haalbaar is en dat ingezet zal worden op één stedelijk zwembad bij Glanerbrook. Het CDA, het GOB, de PvdA mogen dan kleur bekennen.

Ivo Tillie: “Uiteraard is de SP blij dat Glanerbrook behouden blijft” (overigens is daar nooit discussie over ontstaan), “maar wat ons betreft dan ook met een goed functionerende overkapte schaats- en wielerbaan.”

Uiteraard zullen wij ook na de verkiezingen ons ervoor blijven inzetten om de zwembaden Het Anker en De Hateboer ook open te houden tegen betaalbare entreekosten. Daarnaast zullen we ook zorgen dat meer mensen er gebruik van zullen maken. Dit kan onder andere door het schoolzwemmen weer in te gaan voeren.

Reactie toevoegen

U bent hier