h

SP steunt de stakers metalelektro voor een goede CAO

7 september 2018

SP steunt de stakers metalelektro voor een goede CAO

Foto: SP

Vrijdag zal de VDL Nedcar wederom een 24 uurs staking kennen. Dit is de vierde staking in een paar maanden tijd. De SP steunt de arbeiders in de metalelektro voor een goede CAO.

Afgelopen periode is er door meer dan 10000 metaalwerkers gestaakt voor een goede CAO en tegen de afbraakplannen van de werkgevers.

Inzet is een goede CAO voor de medewerkers bij de talloze grootmetaalbedrijven. De bonden eisen een toekomstbestendige CAO, met onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5% met een vloer van duizend euro en goede voorstellen om hun werk en privé te kunnen combineren.

Onderdeel van de eisen is ook een generatiepact, zodat jongeren weer een vaste baan krijgen in de sector, terwijl ouderen daardoor juist gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen. Daarnaast stellen de bonden nog vele andere maatregelen voor duurzame inzetbaarheid van de metaalwerkers. Ook moet er een einde komen aan de doorgeslagen flexibilisering en de beloning en arbeidsvoorwaarden van vaste en tijdelijke medewerkers moeten gelijk zijn.

De CAO metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals DAF, VDL, ASML, Fokker, Stork, Siemens en Scania.

De SP staat pal achter de eisen voor goede arbeidsvoorwaarden en een fatsoenlijk loon. Zoals wel vaker zullen we daarvoor moeten knokken en daarvoor staat de SP aan de zijde van de stakers!

Afgelopen juli was er ook een staking in VDL Nedcar en Emil Jacobs nam een interview op met een aantal stakers waarin ze uitleggen waar het precies over gaat. Luister hem terug op de website van Linkse Hobby's.

Reactie toevoegen

U bent hier