h

Financiële tegenvaller gemeente Sittard-Geleen

6 februari 2019

Financiële tegenvaller gemeente Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen wordt voor 2,7 miljoen euro gekort vanuit het rijk uit het potje dat bedoeld is voor de participatiewet. Hiermee worden wederom de zwakkeren in de gemeente getroffen. SP wethouder van Sociale Zaken Felix van Ballegooij maakt bezwaar tegen deze beslissing.

De fikse korting op geld voor oa bijstanduitkeringen komt als donderslag bij heldere hemel voor de gemeente en is de huidige tijd van financiële problemen extra pijnlijk. Bovendien is de gebruikte systematiek gebaseerd op gegevens die niet openbaar beschikbaar zijn en dus niet controleerbaar.

De gemeente stelt dat de verdeling van de gelden op transparante wijze moet gebeuren zodat voor gemeenten duidelijker is op welk bedrag gerekend kan worden. 'Meer gemeenten tekenen bezwaar aan, samen staan we sterker' aldus SP wethouder Felix van Ballegooij.

U bent hier