h

Nieuw fase voor afdeling Sittard-Geleen

25 juni 2020

Nieuw fase voor afdeling Sittard-Geleen

Foto: Emil Jacobs

Gisteravond had onze afdeling de algemene ledenvergadering. Deze stond in eerste instantie gepland voor 1 april, maar kon door de corona-crisis niet doorgaan. Op de ALV is een nieuw bestuur gekozen en heeft men het jaarplan 2020 aangenomen.

Op deze ledenvergadering werd het afdelingsbestuur gekozen. Naast voorzitter Emil Jacobs, organisatiesecretaris Bob Ruers, en algemeen bestuursleden Jan van Prooijen en Kay Schaaf werd ook Katinka Jarabik met grote meerderheid gekozen tot algemeen bestuurslid. Met dit team gaan we de komende twee jaar hard aan de slag om een sterke SP afdeling uit de bouwen na de klap van afgelopen jaar.

Daarbij werd ook ruim aandacht gegeven aan het jaarplan, inmiddels herschreven naar de nieuwe corona-omstandigheden en andere ontwikkelingen. Het is de bedoeling om in het vervolg elk jaar een jaarplan vast te stellen. 

Bij het jaarplan legde Emil de nadruk op de drie pijlers voor een gezonde afdeling, die ook in de toekomst weer mee kan doen aan verkiezingen, maar die belangrijker nog een stevige basis opbouwt in de maatschappij: activisme, rekruteren en scholing. We willen immers een brede partij zijn, die tussen de mensen staat en een visie heeft op een socialistische toekomst.

Qua acties wordt voor 2020 weer de nadruk gelegd op de VanArrivaNaarBeter.nl campagne die de afdeling vorig jaar is gestart. Ook zal er verder werk worden gemaak van de 0% is genoeg campagne, waarvoor ZO Wonen als het College van B&W inmiddels een open brief hebben ontvangen.

Inhoudelijk is de afdeling begonnen met scholingen over klassieke en moderne socialistische teksten om onze socialistische visie verder bij te spijkeren en te verdiepen. Hiernaast zullen we ook gebruik blijven maken van praktische scholingen vanuit het landelijke scholingsteam.

Eugenie Jansen nam nog het woord in haar rol als lid van het FNV Ledenparlement en bracht de vergadering op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij de Voor 14 campagne.

Ondanks de beperkende maatregelen in verband met corona, was de opkomst hoog en de stemming goed. Hiermee bouwen we verder aan een socialistische Sittard-Geleen!

 

Reactie toevoegen

U bent hier