h

Felix van Ballegooij

Op 31 mei presenteerde de nieuwe coalitie, waar de SP deel van uit maakt, haar coalitieakkoord en de wethouders die de komende vier jaar met het akkoord aan de slag gaan. Namens de SP zal Felix van Ballegooij zitting nemen in het College van B&W.

Felix, wie ben je en waar woon je?

Mijn wieg stond in 1980 in Oss. Ja, een bakermat van de SP. In 1989 ben ik naar Roermond verhuisd omdat mijn vader werk kreeg bij de Rijkspolitie Limburg. Nu 29 jaar later, ben ik 38 jaar oud en woon ik in het kerdorpje Boukoul vlakbij Roermond. Ik woon daar met mijn vrouw, mijn dochtertje (bijna 4 jaar oud) en mijn zoontje (van 2 jaar oud).

Van oorsprong ben ik een onderwijsmens. Ik ben ooit afgestudeerd als docent maatschappijleer en heb ruim elf jaar voor de klas gestaan. Momenteel werk ik al enige tijd als kabinetschef bij de gemeente Sint Anthonis. Daar ondersteun ik de burgemeester op het terrein van respresentatie/communicatie en ben ik haar vertrouweling voor allerlei zaken. Daarnaast houd ik me ook bezig met het bestrijden van de georganiseerde ‘ondermijnende’ criminaliteit (in het bijzonder illegale productie van drugs, mensenhandel en arbeidsuitbuiting).

Ik ga de komende tijd op en neer reizen. De praktijk zal echter zijn dat ik verreweg de meeste uren van de dag in de gemeente Sittard-Geleen zal zijn, dus het zal zeker voelen alsof ik er woon. Wat de toekomst brengt, weet ik nog niet... Ik wil me nu vooral focussen op de mooie taak die voor ons ligt.

Ben je al lang actief voor de SP?

Ik meen dat ik in 2002 lid geworden ben van de SP. Ik was toen 21 en las in een Tribune dat tweederde van het totale privevermogen in Nederland in handen was van de rijkste 10%. Ik vond dat zó onrechtvaardig dat ik toen direct lid geworden ben. Kort daarop heb ik met een aantal leden de afdeling Roermond opgericht. Daarna ben ik van 2003 tot 2008 ook lid van Provinciale Staten geweest. Ik heb me daar in het bijzonder gericht op de jeugdzorg en met succes extra geld voor het terugdringen van de wachtlijsten binnengesleept. Ook was ik daar lijsttrekker en korte tijd fractievoorzitter. Na vele acties en activiteiten in het Roermondse lukte het in 2007 om daar met drie raadsleden in de gemeenteraad te komen. Dat was een groot succes. Actief zijn in de wijken en kernen betaalt zich uit! Sinds maart dit jaar was ik weer raadslid en fractievoorzitter in Roermond. Die functie heb ik nu neergelegd omdat ik me volledig wil richten op het wethouderschap.

Wat wil je de komende jaren bereiken in Sittard-Geleen?

Ik wil vooral prettig samenwerken met iedereen en actief zijn in de afdeling. Met een SP’er in het college kunnen we mooie dingen bereiken, maar het valt of staat met een goed contact met de SP’ers in de afdeling.

In het college wil ik me hard maken voor goede en betaalbare huisvesting en een goed bestaan voor mensen die het financieel (even) niet redden. Daarnaast moet iedereen die wil werken, maar het om wat voor reden dan ook niet lukt om werk te vinden, met hulp van de gemeente naar werk worden begeleid. Jullie kunnen trots zijn op het onderhandelingsresultaat van de afdeling want de SP heeft dé portefuille in het college waar wij vanuit onze overtuiging het verschil kunnen maken: wonen en inkomen. Ik heb er in ieder geval veel zin in en ga me met volle overgave inzetten voor een menselijke en sociale gemeente Sittard-Geleen. Ik hoop je snel eens te ontmoeten.

U bent hier