h

Vixia-medewerkers aan het woord!

9 oktober 2007

Vixia-medewerkers aan het woord!

Persbericht

De SP afdeling Sittard-Geleen heeft in april en mei een meldweek gehouden voor werknemers en betrokkenen van Vixia n.a.v. klachten over de werkomstandigheden aldaar. Er is massaal gevolg gegeven aan de oproep van de SP om middels een enquête, een melding op wswplein.nl, per email of telefonisch positieve- en negatieve ervaringen met het Wsw-bedrijf te melden.

De SP heeft alle reacties verzameld en hierover een rapport geschreven. Afdelingsvoorzitter Daan Prevoo: “Uit de reacties is gebleken dat een groot deel van de werknemers binnen Vixia plezier hebben in hun werk, maar dat een aantal zaken voor verbetering vatbaar zijn. Het rapport bevat daarom een tiental aanbevelingen ter ondersteuning van een menselijker en socialer beleid”.

Het rapport zal door de SP, samen met Vixia-medewerkers, aangeboden worden aan de betrokken gemeenten tijdens de raadsvergaderingen.

• Sittard-Geleen: 11 oktober, 18:00u (verzamelen om 17:45 bij het gemeentehuis in Geleen)
• Stein: 18 oktober, 19:15u
• Schinnen: november, 19:00u
• Beek: 8 november, 19:30u

Voorafgaand aan deze raadsvergaderingen zal de SP op dinsdag 9 oktober vanaf 7 uur ’s morgens wederom aan de poorten van Vixia staan om pamfletten uit te delen, waarin de Vixia-medewerkers worden uitgenodigd om mee te gaan bij het aanbieden van het rapport en waarin een korte opsomming van aanbevelingen staan.

U bent hier