h

Vixia

28 mei 2011

Respect voor de wsw!

handen af van de wsw!
De sociale werkvoorziening is bij het kabinet Rutte niet in goede handen. De enorme bezuinigingen zullen rampzalige gevolgen hebben voor de werknemers van de sociale werkplaatsen. Daarom ging de SP vandaag de straat op met de boodschap: "Handen af van de WSW!". Het meterslange spandoek, waarop mensen letterlijk een tekening van hun hand konden plaatsen, was binnen anderhalf uur helemaal vol. SP afdelingsvoorzitter Andy Dijkstra: "Het was onvoorstelbaar wat er vandaag gebeurde! Mensen stonden in de rij om hun handtekening op het spandoek te plaatsen, omdat ze het schandaling vinden hoe deze bezuinigingen de meest kwetsbare mensen keihard gaan raken".

Lees verder
10 mei 2011

SP verontrust over contracten Vixia-medewerkers

De SP maakt zich zorgen over de situatie van Vixia-medewerkers die een contract hebben voor bepaalde tijd. Sinds een jaar wordt het aantal uren bij contractverlenging bepaald op basis van de woon- en inkomenssituatie van de werknemer. De gemeente bepaalt op basis van deze gegevens hoeveel uren iemand moet werken om nog nét boven de bijstandsnorm uit te komen.

Lees verder
18 februari 2011

Armoede werkt niet!

Afgelopen maandag is de SP een landelijk onderzoek gestart naar de situatie bij sociale werkplaatsen. De SP wil meer te weten komen over de problemen waar de medewerkers van de sociale werkplaatsen mee kampen, en oplossingen voor de problemen horen. Om dit onderzoek onder de aandacht te brengen bij de medewerkers van Vixia, stond de SP op woensdag 17 februari aan de poort op de Millenerweg.

Lees verder
19 november 2010

SP aan de poort bij Vixia

Vixia

Het kabinet wil mensen met een arbeidsbeperking inkomen laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening dreigen te worden geschrapt. Daarom roept de SP in Sittard-Geleen zoveel mogelijk mensen op om samen een vuist te maken tegen deze forse en onnodige bezuiniging. Deze week heeft de SP hiervoor in de stadscentra van Sittard en Geleen en aan de poorten van ons WSW bedrijf VIXIA gestaan.

Lees verder
11 november 2010

Op de bres voor Vixia

De plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen!

Tijdens de begrotingsbehandeling op 10 november j.l. heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen een motie van de SP aangenomen waarin het college wordt opgeroepen om -liefst in samenwerking met andere organisaties- krachtig bij de regering te protesteren tegen het voorgenomen WSW-beleid en als gemeente zoveel mogelijk geschikt werk aan te besteden bij Vixia. De fracties van GroenLinks, PvdA, GOB, D66 en een deel van de Stadspartij steunden de motie, hoewel zij aangaven ongelukkig te zijn met de -naar mening van de SP- duidelijke woordkeuze.

Lees verder
21 oktober 2008

SP aan de poort bij VIXIA

Begin oktober bracht de commissie van oud-minister Bert de Vries (CDA) haar rapport over de sociale werkvoorziening (Wsw) uit. Het advies in dit rapport voor de Wsw is asociaal. “Als het aan De Vries ligt, worden arbeidsgehandicapten met een uitkering verplicht om te werken voor minder dan het minimumloon. Daarmee worden werknemers gestraft voor hun handicap”, aldus Paul Lempens. SP'ers uit de afdelingen Sittard-Geleen en Stein stonden maandagmorgen en -middag aan de poorten van Vixia om werknemers te informeren over de standpunten van de SP in deze.

Vixia

Lees verder
5 juli 2008

Onderzoek SP: Sociale Werkvoorziening steeds slechter

Een parel zonder glans
In september 2007 heeft de SP Sittard-Geleen het rapport 'VIXIA-medewerkers aan het woord' opgesteld. Binnen dit rapport verwoorden 71 medewerkers zowel hun positieve- als negatieve ervaringen binnen dit Wsw-bedrijf.

Onze afdeling was binnen de landelijke SP niet uniek met dit initiatief: naast de afdeling Sittard-Geleen zijn nog binnen tientallen andere afdelingen rapporten verschenen waarin Wsw’ers aan het woord zijn gekomen. Deze en andere signalen zijn door SP Tweede Kamerlid Paul Lempens in een landelijke SP-rapport gebundeld: 'Een parel zonder glans - de sociale werkvoorziening volgens WSW-ers'. Het rapport bevat, naast de gebundelde ervaringen van Wsw-ers, een twintigtal voorstellen voor een betere sociale werkvoorziening. Het eerste exemplaar van dit rapport is op 4 juli jl. door SP Tweede Kamerlid Paul Lempens overhandigd aan ABVAKABO FNV-bestuurder José Meijer.

Lees verder
17 oktober 2007

SP Sittard-Geleen biedt rapport Vixia aan aan gemeente Stein

Medewerkers van Vixia en de SP afdeling Sittard-Geleen zullen donderdag 18 oktober, voorafgaand aan de raadsvergadering, om 19:00 het rapport 'Vixia-medewerkers aan het woord' aanbieden aan wethouder en raadsfracties van de gemeente Stein.

Lees verder
11 oktober 2007

Werknemers Vixia en SP overhandigen rapport aan gemeente Sittard-Geleen

Ruim twintig werknemers van Vixia hebben vanavond, samen met de SP afdeling Sittard-Geleen, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering het rapport 'Vixia-medewerkers aan het woord' aangeboden aan de raadsfracties en de verantwoordelijk wethouder Sittard-Geleen. Ook burgemeester Cox ontving uit handen van twee Vixia-werknemers een exemplaar.

Lees verder
11 oktober 2007

SP biedt 'rapport Vixia' aan aan wethouder en raadsfracties van Sittard-Geleen

Persbericht

Vanmiddag 11 oktober zal de SP Afdeling Sittard-Geleen het rapport "Vixia-Medewerkers Aan Het Woord" aanbieden aan verantwoordelijk wethouder Meekels van de gemeente Sittard-Geleen en de raadsfracties.

Lees verder

Pagina's

U bent hier