h

SP aan de poort bij Vixia

19 november 2010

SP aan de poort bij Vixia

Vixia

Het kabinet wil mensen met een arbeidsbeperking inkomen laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening dreigen te worden geschrapt. Daarom roept de SP in Sittard-Geleen zoveel mogelijk mensen op om samen een vuist te maken tegen deze forse en onnodige bezuiniging. Deze week heeft de SP hiervoor in de stadscentra van Sittard en Geleen en aan de poorten van ons WSW bedrijf VIXIA gestaan.

Maandagochtend waren we bij Vixia aan de Millenerweg en woensdagochtend stonden we aan de poort bij de locatie Borrekuil. De meeste werknemers waren maar al te goed op de hoogte van de plannen. Veel onbegrip en woede werd geuit. "Zijn wij het schuld dat de crisis er is? We moeten wel meehelpen aan de oplossing terwijl ze niks willen doen aan de hypotheekrenteaftrek. Wat ik moet dadelijk? Thuis gaan zitten met een uitkering?"aldus een van de medewerkers. Ook waren er geluiden als: Hoe moet ik in hemelsnaam mijn huis gaan betalen als ik gedwongen wordt onder het minimumloon te gaan werken?

De plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen!

De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede.

Om de kabinetsplannen te voorkomen is verzet nodig. U kunt hieraan bijdragen door de petitie te tekenen op: www.armoedewerktniet.nl of mee te gaan naar de landelijke protestmanifestatie in Den Bosch op zaterdag 27 november a.s. De SP Sittard-Geleen regelt busvervoer. Iedereen, lid of geen lid, kan zich opgeven per email of bellen naar 06 115 117 05 (kosten: 5 euro).

www.armoedewerktniet.nl

U bent hier