h

Respect voor de wsw!

28 mei 2011

Respect voor de wsw!

handen af van de wsw!
De sociale werkvoorziening is bij het kabinet Rutte niet in goede handen. De enorme bezuinigingen zullen rampzalige gevolgen hebben voor de werknemers van de sociale werkplaatsen. Daarom ging de SP vandaag de straat op met de boodschap: "Handen af van de WSW!". Het meterslange spandoek, waarop mensen letterlijk een tekening van hun hand konden plaatsen, was binnen anderhalf uur helemaal vol. SP afdelingsvoorzitter Andy Dijkstra: "Het was onvoorstelbaar wat er vandaag gebeurde! Mensen stonden in de rij om hun handtekening op het spandoek te plaatsen, omdat ze het schandaling vinden hoe deze bezuinigingen de meest kwetsbare mensen keihard gaan raken".

Het kabinet Rutte is van plan om zo'n 700 miljoen euro te gaan bezuinigen op de sociale werkvoorziening. Dit betekent dat er de komende jaren zo'n 60.000 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen binnen de sociale werkplaatsen. Mensen met een arbeidshandicap, die nu nog op wachtlijsten staan, komen naar alle waarschijnlijkheid nooit meer aan bod. Dat al deze mensen zomaar ineens bij een reguliere werkgever aan de slag kunnen, is natuurlijk een fabeltje! Hiervoor moeten harde afspraken gemaakt worden met werkgevers, iets wat dit kabinet zeker niet van plan is.

Handen af van de WSW!

"Zolang deze plannen niet van tafel zijn, zullen we -samen met de WSW-ers- keihard blijven knokken voor de sociale werkvoorziening. We leggen ons niet neer bij dit asociale beleid en zullen door blijven knokken tot we gewonnen hebben!", aldus Dijkstra.

U bent hier