h

SP in actie tegen uitverkoop Essent

1 juli 2008

SP in actie tegen uitverkoop Essent

Nog geen maand geleden werd duidelijk dat Gedeputeerde Staten voornemens is om haar aandelen in Essent te verkopen. De provincie Limburg bezit ruim 16% van de aandelen van Essent, de verkoop zou daarom grote gevolgen hebben voor het energiebedrijf. Naast de verkoop van de aandelen, heeft het college van Gedeputeerde Staten Limburg het onzalige plan opgevat om te onderzoeken of energiebedrijf Essent kan gaan fuseren met een (mogelijk) buitenlandse partner.

Essent 01


Het college van Gedeputeerde Staten heeft dollartekens in haar ogen en wil snel cashen door een belangrijke nutsvoorziening te privatiseren. Dit pikken wij niet. Essent is als energiebedrijf belangrijk en moet daarom in gemeenschapshanden blijven. Door Essent te verkopen verliezen we alle grip op de levering van energie en de kosten voor de inwoners van onze provincie. Hier moet de provincie zich druk over maken!

SP Statenlid Leny Eijssen: "De SP is fel tegen de uitverkoop van Essent. Want hierdoor geven wij als provincie alle regie uit handen en is het voor de provincie onmogelijk om de levering van energie op lange termijn te garanderen, Essent vormt als energiebedrijf een belangrijke nutsvoorziening en moet zodoende in overheidshanden blijven. Niet het grote geld, maar de mensen moeten voorop staan."

Essent 02

Om de eis van SP kracht bij zetten waren SP-leden van diverse Limburgse afdelingen voor het Gouvernementsgebouw bijeengekomen om voor de vergadering op ludieke wijze kenbaar te maken dat de SP tegen de verkoop van Essent is. Met een emmer vol chocolade munten verbeeldden we de manier waarop Gedeputeerde Staten snel wil cashen. Aan gedeputeerde Vrehen wilden we het stripboek de 'Suske en Wiske en de Poenschepper' overhandigen.

Niemand van Gedeputeerde Staten had het lef om tijdens onze actie naar buiten te komen en het Suske en Wiske album in ontvangst te nemen. Volgens de medewerker van Vrehen, had de gedeputeerde geen tijd. Ook Gouverneur Frissen kon niet en de rest van Gedeputeerde Staten zou niet aanwezig zijn. Het verbaasde niemand van de aanwezige SP’ers dat ze wel op deze vergadering aanwezig waren.

U bent hier