h

Essent verkopen? Ze zijn NUTS!

20 april 2009

Provinciale Staten Limburg stemmen in met verkoop aandelen Essent

Een krappe meerderheid in Provinciale Staten heeft -ondanks een duidelijk tegengeluid van de SP- ingestemd met de verkoop van de aandelen Essent. Alleen CDA, PvdA en PNL waren voor verkoop. Deze partijen bezetten 27 van de 47 zetels in Provinciale Staten.

Essent 01
De meerderheid monddood: Andy houdt statenleden een spiegel voor met daarboven de tekst "Volksvertegenwoordiger?"

Lees verder
31 maart 2009

Gedeputeerde Hessels moet verkoop Essent tegen houden

Afgelopen week heeft de EU de gedwongen splitsing van energiebedrijven geschrapt. Voor de SP is dit aanleiding om Gedeputeerde Staten (GS) op te roepen om de verkoop van Essent af te blazen. Aanstaande vrijdag zal de SP tijdens het vragenuur in Provinciale Staten GS verzoeken om de voorgenomen verkoop van de Limburgse Essent aandelen te terug te draaien.

Lees verder
18 maart 2009

Poortactie SP bij Essent Maasbracht

Op 18 maart hebben enthousiaste vroege vogels van de SP in alle vroegte een poortactie gehouden bij de energiecentrale Maasbracht.

Poortactie Essent

Lees verder
15 maart 2009

Energie in eigen handen!

De SP afdeling Sittard-Geleen voerde zaterdag 14 maart actie in Geleen tegen de uitverkoop van Essent. Deze actie is onderdeel van een Limburgse estafette-actie die georganiseerd wordt door de SP afdelingen in Zuid-Limburg en waarbij een stroomkabel door de Limburgse steden en -dorpen wordt gedragen. Het motto: Energie in eigen handen!

energie in eigen handen!

Lees verder
18 februari 2009

SP maakt carnavalsnummer als protest tegen verkoop Essent

De SP fractie in de Provinciale Staten van Limburg heeft een carnavalsschlager gemaakt als protest tegen de voorgenomen verkoop van de aandelen Essent.

Lees verder
22 januari 2009

SP voert actie tegen verkoop Essent

essent nuts!
Vanavond heeft de Limburgse SP-fractie, ondersteund door de lokale SP-afdelingen, actie gevoerd tegen de verkoop van Essent aan de Duitse energiereus RWE. De actie vond plaats voorafgaande aan een informatiebijeenkomst voor lokale en provinciale bestuurders in Thorn. Met deze actie roept de SP leden van gemeenteraden en Provinciale Staten op zich te verzetten tegen de verkoop van het energiebedrijf. de actie maakt deel uit van de grote landelijke SP-campagne 'Essent verkopen? Ze zijn NUTS!'.

Lees verder
18 januari 2009

KOM MAANDAG 19-01 MASSAAL NAAR ESSENT IN DEN BOSCH

nuts
Als SP kunnen we de uitverkoop van Essent absuluut niet stilletjes laten passeren! Vanuit de statenfracties en de landelijke partij zetten we stevig in op massaal protest vanuit de bevolking. Wij zullen in alle provincies waar Essent zit campagne gaan voeren tegen de verkoop van de Essentaandelen. Zo'n initiatief kan natuurlijk alleen maar iets worden als alle afdelingen daar gezamenlijk hun schouders onder zetten!

Lees verder
13 januari 2009

Stop uitverkoop energiesector!

staten essent
De SP afdeling Sittard-Geleen heeft vandaag met een open brief de gemeenteraden van Echt-Susteren, Beek, Schinnen, Stein, Maasgouw en Sittard-Geleen opgeroepen om, bij een eventuele verkoop van Essent aan RWE, haar aandelen niet te verkopen. De SP is van mening dat publiek noodzakelijke diensten -zoals de energievoorziening- niet aan de markt kunnen worden overgelaten.

Lees verder
1 juli 2008

SP in actie tegen uitverkoop Essent

Nog geen maand geleden werd duidelijk dat Gedeputeerde Staten voornemens is om haar aandelen in Essent te verkopen. De provincie Limburg bezit ruim 16% van de aandelen van Essent, de verkoop zou daarom grote gevolgen hebben voor het energiebedrijf. Naast de verkoop van de aandelen, heeft het college van Gedeputeerde Staten Limburg het onzalige plan opgevat om te onderzoeken of energiebedrijf Essent kan gaan fuseren met een (mogelijk) buitenlandse partner.

Essent 01

Lees verder

U bent hier