h

Gedeputeerde Hessels moet verkoop Essent tegen houden

31 maart 2009

Gedeputeerde Hessels moet verkoop Essent tegen houden

Afgelopen week heeft de EU de gedwongen splitsing van energiebedrijven geschrapt. Voor de SP is dit aanleiding om Gedeputeerde Staten (GS) op te roepen om de verkoop van Essent af te blazen. Aanstaande vrijdag zal de SP tijdens het vragenuur in Provinciale Staten GS verzoeken om de voorgenomen verkoop van de Limburgse Essent aandelen te terug te draaien.

In januari, tijdens een debat in de Tweede Kamer, bleek dat minister van der Hoeven, gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer, tegenstander is de verkoop van Nederlandse energiebedrijven aan ongesplitste buitenlandse bedrijven. De Minister zou hierover met de aandeelhouders nog een gesprek hebben. De SP wil vrijdag van gedeputeerde Hessels weten wat de uitkomsten zijn geweest van dit gesprek.

SP Fractievoorzitter Thijs Coppus: “Gedeputeerde Hessels was als Kamerlid fel tegen de verkoop van Essent. Daarnaast is hij zeer kritisch geweest over het verkopen van een gesplitst bedrijf aan een nog niet gesplitst energiebedrijf. Hij heeft hier zelfs een motie over ingediend. Nu duidelijk is dat energiebedrijven niet gesplitst hoeven te worden, is de SP van mening dat gedeputeerde Hessels zich namens Gedeputeerde Staten moet verzetten tegen de verkoop van Essent en dat hij er bij minister van der Hoeven op aan moet dringen om de verkoop tegen te houden.”

U bent hier