h

Provinciale Staten Limburg stemmen in met verkoop aandelen Essent

20 april 2009

Provinciale Staten Limburg stemmen in met verkoop aandelen Essent

Een krappe meerderheid in Provinciale Staten heeft -ondanks een duidelijk tegengeluid van de SP- ingestemd met de verkoop van de aandelen Essent. Alleen CDA, PvdA en PNL waren voor verkoop. Deze partijen bezetten 27 van de 47 zetels in Provinciale Staten.

Essent 01
De meerderheid monddood: Andy houdt statenleden een spiegel voor met daarboven de tekst "Volksvertegenwoordiger?"

Voorafgaande aan de Statenvergadering heeft de SP actie gevoerd tegen de verkoop. Meer dan 30 SP’ers uit de hele provincie waren naar het provinciehuis gekomen om hun ongenoegen te uiten over de verkoop. Bij aanvang werden ruim 7000 handtekeningen aangeboden van Limburgers die tegen de verkoop van Essent zijn. Een grote meerderheid van de bevolking is voor het behoud van de aandelen. Met het besluit de aandelen Essent te verkopen, heeft men de mening van deze meerderheid naast zich neergelegd. Een zeer kwalijke zaak voor een volksvertegenwoordiging...

Tijdens het debat werd al snel duidelijk dat de coalitie voor verkoop zou gaan stemmen. Ondanks vage toezeggingen over mogelijke afspraken over een duurzamer beleid van RWE en een mogelijk gesprek dat gedeputeerde Hessels met de directie van Essent heeft over de bruinkoolwinning bij Garzweiler, stemden CDA, PvdA en PNL volmondig in met de verkoop.

Essent 02
Een grote groep SP-ers voerde actie voorafgaand aan de Statenvergadering

U bent hier