h

Parkeerbeleid? Natte vingerwerk!

11 januari 2011

Parkeerbeleid? Natte vingerwerk!

Het is natuurlijk een publiek geheim: de in 2007 geopende Odaparking in Sittard wordt zó druk bezocht dat je er een kanon kunt afschieten! Volgens een artikel in Dagblad De Limburger is gemiddeld nog niet 1 op de 10 parkeerplaatsen bezet. Des te vreemder is het dat de gemeente Sittard-Geleen nog nooit een plan heeft gemaakt voor de exploitatie van deze parkeergarage, die ons toch een rib uit ons lijf heeft gekost!

"Voor de Odaparking bestaat, overigens net als voor alle andere gemeentelijke garages in Sittard-Geleen, geen bedrijfs- of exploitatieplan. Wat de bezettingsgraad en opbrengsten moeten zijn om de investerings- en onderhoudskosten terug te verdienen binnen de levensduur van het gebouw, is onbekend." (Bron: Dagblad De Limburger, 10-01-2011)

De SP Sittard-Geleen verbaast zich over de chaos binnen het gemeentelijk parkeerbeleid. SP raadslid Marleen van Rijnsbergen: "Plannen maken kan iedereen, plannen uitvoeren blijkt echter een vak apart! Er zijn de afgelopen tijd veel besluiten genomen rond het gemeentelijk parkeerbeleid, waaronder de invoering van het vergunningparkeren, de vaststelling van parkeertarieven en onlangs de aanleg van een tweede ingang van de Odaparking. De gemeente heeft dus plannen zat, maar de uitvoering van deze plannen blijkt toch weer een kwestie van 'natte vingerwerk'."

Schriftelijke vragen inzake Beleid Gemeentelijke Parkeergarages

U bent hier