h

SP: geen baan zonder loon!

21 oktober 2011

SP: geen baan zonder loon!

De SP verzet zich tegen het '600-banenplan' in Sittard-Geleen. Doel van dit plan is om 600 mensen met een uitkering aan een baan te helpen. Deze mensen krijgen hiervoor géén fatsoelijk salaris, maar behouden slechts hun uitkering. De SP stelt dat werk moet lonen en dat dus op zijn minst een minimumloon moet worden betaald!

"De gemeente Sittard-Geleen wil 600 mensen met een uitkering aan een baan helpen. Dat lijkt goed nieuws. Maar wat wordt omschreven als “iedereen volwaardig en actief laten deelnemen” en “elk talent een kans geven zich te ontwikkelen” blijkt slechts een botte bezuinigingsmaatregel te zijn. Sterker nog: het College heeft niet eens de ballen gehad dit plan vooraf aan de Raad voor te leggen. Blijkbaar schaamt de verantwoordelijk wethouder zich voor dit plan, en terecht!", aldus SP commissielid Mark Hayen.

Het plan heeft grote gevolgen voor uitkeringsgechtigden, gemeente en werkgevers. Mark Hayen: "De 600 deelnemers aan dit plan gaan er niet op vooruit. Zij worden aan het werk gezet, maar krijgen aan het eind van de maand geen salaris op hun rekening. De gemeente gaat er over de ruggen van deze 600 mensen wél financieel op vooruit, omdat een gedeelte van de uitkering voor rekening komt van de werkgever. De werkgevers zijn tenslotte spekkoper: zij krijgen spotgoedkope arbeiders in schoot geworpen".

L1: "SP verzet zich tegen 600-banenplan"

U bent hier