h

SP wil spoeddebat over toekomst basisscholen Sittard-Geleen

11 december 2012

SP wil spoeddebat over toekomst basisscholen Sittard-Geleen

De raadsfractie van de SP in Sittard-Geleen wil zo snel mogelijk een debat over de plannen van Kindante ten aanzien van het basisonderwijs in Sittard-Geleen. De partij heeft de Raad vandaag verzocht akkoord te gaan met dit verzoek.

Op dinsdag 11 december j.l. heeft Kindante haar plannen voor de toekomst voor de basisscholen in Sittard-Geleen gepresenteerd. Hiermee is duidelijk geworden dat een aantal scholen moeten fuseren of zelfs op korte termijn gesloten gaan worden. Dit is niet alleen van grote invloed op het basisonderwijs, maar ook op het voorzieningenniveau in dorpen, wijken en buurten. Hoewel Kindante in de positie is om min of meer eigenstandig besluiten te nemen over de toekomst van de onder haar bestuur residerende basisscholen, zijn de gevolgen voor de gemeente Sittard-Geleen groot. De SP vindt daarom dat een politiek debat over dit thema dringend noodzakelijk is.

U bent hier