h

Geen lijstverbinding met GroenLinks en PvdA

3 januari 2014

Geen lijstverbinding met GroenLinks en PvdA

De SP wil bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart as. geen lijstverbinding aangaan met GroenLinks en PvdA. De leden van de SP Sittard-Geleen hebben hiertoe besloten in de ledenvergadering van 2 januari jl. De SP wil op eigen kracht een eigen koers varen, iets wat lastig is als voorafgaand aan de verkiezingscampagne al verbindingen met andere partijen worden gelegd.

Hoewel een lijstverbinding feitelijk een technische aangelegenheid is, wordt dit in werkelijkheid vaak niet zo ervaren. Alleen al het gegeven dat je als partij niet 'zo maar' een lijstverbinding aangaat met een willekeurige andere partij, bewijst al dat er meer redenen moeten zijn om de krachten te bundelen dan technische feiten alleen. Het is vanuit deze gedachte dat de ledenvergadering van de SP Sittard-Geleen heeft besloten niet over te gaan tot een lijstverbinding bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

"Het is waar dat wij als partijen een aantal overeenkomsten hebben. Er zijn echter ook een aantal grote, fundamentele verschillen, waardoor de SP zich tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet wil en kan verbinden aan PvdA en GroenLinks, waaronder ons standpunt tegen het werken in de bijstand. De leden van de SP verkiezen het daarom om als partij een eigen koers te varen. Desalniettemin wensen wij GroenLinks en PvdA veel succes bij de komende verkiezingen", aldus SP lijsttrekker Marleen van Rijnsbergen.

U bent hier